Petak, 1 Jula, 2022
Rubrika:

”SRPSKI SVET” POLOMIO ZUBE U CRNOJ GORI: Da je vječna!

''Srpski svet'' je u Crnoj Gori polomio zube! Sad treba sačekati da se država konačno obračuna sa takozvanim patriotama koje svoja nepočinstva i koruptivno-kriminalne radnje kriju iza takozvane ''ljubavi prema Crnoj Gori''. Nakon što ti krugovi koji godinama kompromituju Crnu Goru poistovjećivanjem svojih ličnih interesa sa državom, budu izvedeni pred lice pravde, konačno ćemo skinuti hipoteku ''mafijaške države''. Hipoteku koju su Crnoj Gori, zbog šačice opskurnih pojedinaca, podmuklo prišili neočetnički, svetosavski, putinistički i klerofašistički propagandni krugovi

Crna Gora obilježava 21. maj, Dan nezavisnosti. Danas se navršava 16 godina od kad smo na referendumu 2006. ispravili istorijsku nepravdu i kada je Crna Gora ponovo dobila status suverene i nezavisne države.

Iako je prošlo više od deceniju i po od obnove državne nezavisnosti, Crna Gora se i dalje nalazi pod prijetnjom istih onih političkih izdajničko-hegemonističkih sila koji su nastojale da je zadrže u statusu srpske pokrajine, ili u najboljem slučaju ruske gubernije.

Te snage potpomognute izdajničkim strankama uspjele su da osvoje vlast u avgustu 2020. godine i činile su sve da uruše nacionalne, ekonomske, bezbjednosne temelje države i da nakon što joj ”slome kičmu” vrate pod okrilje nekog sumanutog projekta ”srpskog sveta” – ratnohuškačkog relikta prošlosti.

Crna Gora je ipak pokazala zube i nakon 5. septembra, sramnog ustoličenja nedostojnog popa Jovana Mićovića koji je, zajedno sa svojim beogradskim šefom Porfirijem Perićem oskrnavio tron Svetog Petra Cetinjskog, počeo je pad izdajničke vlade vjerskih ekstremista.

Skupština Crne Gore 4. februara izglasala je nepovjerenje vladi na čijem je čelu bio Zdravko Krivokapić – vjerski ekstremista koji je javno kazao da ”Crne Gore ne bi bilo kao suverene države da se on pitao”.

Jovan Mićović, Zdravko Krivokapić i agenti SS: Umalo uvukli Crnu Goru u mrak teokratije

Zdravko Krivokapić i njegovi apostoli u teokratsko-izdajničkoj vladi, voljom klerofašističkih, desničarskih političkih snaga, potpomognuti velikodušnom finansijskom i obavještajno-propagandnom podrškom Srbije i Rusije na krilima Srpske pravoslavne ckrve (SPC), došli su na pozicije sa kojih su, istina kratko, ali veoma intenzivno urušavali sve što je građeno nakon 21. maja 2006. godine.

Umjesto vjerskog ekstremiste, saradnik BIA-e

Bivša teokratsko-izdajnička vlada, i njeni funkcioneri dokazali su se za vrijeme svog kratkog mandata kao apsolutne i zlonamjerne neznalice, praznoglavci i snishodljivci. Kao njihovu zaostvštinu treba pomenuti – zaduživanje od skoro milijardu eura pod veoma sumnjivim okolnostima, gašenje nacionalne avio-kompanije, naporan rad na ukopavanju Crnogorske plovidbe i Barske plovidbe, ozakonjavanje otimačine crnogorske imovine od strane okupatorske crkve, partijsko zapošljavanje, uništavanje ANB-a, Ministarstva odbrane, uništavanje crnogorske diplomatije potpomognuto svetosavskim kadrom bivše vlasti, unazađivanje i teokratizacija društva, sumanuti ekonomski programi nakon kojih su cijene osnovnih proizvoda skočile u nebo…

Takođe treba napomenuti neviđeni revanšizam koji je stupio nakon formiranja vlade Zdravka Krivokapića usmjeren prema pripadnicima bivše vlasti.

Pozitivna stvar je što je nakon neumornog djelovanja patriotskih i progresivnih snaga, uz konačno buđenje zapadnih partnera, srušena izdajnička vlada destrukcije, za koju je 21. maj bio ”dan žalosti” i čiji su ministri bili otvoreno protiv crnogorskog suvereniteta.

Za razliku od vlade Krivokapića i njegovih ministara koji su čini se otvoreno, radili da ponovo uguraju Crnu Goru u granice velikosrpskog političkog provizorijuma, nova, nedavno izabrana vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem, koja makar formalno, poštuje suverenitet i nezavisnost Crne Gore.

Međutim, nova vlada ne smije da se igra sa tekovinama 21. maja, s obzirom da je podržana od najjače, suverenističke i proevropske partije u Crnoj Gori DPS-a, koji bi uskratio podršku izvršnoj vlasti ako bi opet, otvoreno zastranila kao njeni prethodnici.

Dritan Abazović: Osumnjičeni saradnik BIA-e

Ipak, treba biti veoma oprezan jer je čovjek na čelu nove vlade krajnje kontroverzna ličnost. Za Dritana Abazovića se već duže vremena spekuliše da sarađuje sa obavještajno-bezbjednosnim službama Srbije, prije svega BIA-om. Portal Aktuelno pisao je o njegovim vezama sa bivšim prvim obavještajcem ove službe Markom Parezanovićem, pisali smo i o tajnim susretima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kada se tome doda otvorena podrška Abazovića propalim velikodržavnim projektima kao što je Otvoreni Balkan i servilnost prema okupatorskoj organizaciji – svetosavskoj sekti (SS) koja se vodi kao SPC, onda crnogorski građani treba da budu krajnje oprezni kada je u pitanju rad trenutne, privemene vlade.

SPC i velikosrpska propaganda

Kada govorimo o Danu nezavisnosti, ne možemo a da ne pomenemo velikosrpsku propagandu, potpomognutu opskurnim medijskim plaćenicima i ispostavama srbijanske BIA-e u Crnoj Gori koja je mnoge  ubijedila da je 21. maja 2006. zaokružen projekat formiranja ”kriminalne države” osmišljen od strane bivše vlasti… Ovom etiketiranju debelo su doprinijele i korumpirane strukture u bezbjednosnom sektoru (prije svega u policiji) koje su svoje kriminalne radnje krili iza plašta patriotizma. To je proteklih dana postalo jasno nakon objavljivanja dokumentacije Europola. A zbog te uske grupice ljudi, etiketirana je čitav država i njen politički vrh!

Uz to svetosavska sekta (SPC), koja je baza mrzitelja Crne Gore i centar vjersko-političke propagande koje mnoštvo ljudi drži u stanju zatucanosti šireći laži i manipulacije, i dalje ima jak uticaj na crnogorsko društvo.

Ove udružene snage, koje su svesrdnu pomoć dobijale od bivše izdajničke vlade, učinile su da 21. maj bude relativizovan, a od mnogih je predstavljen kao nebitna stvar, koju slave samo ”pripejd patriote”.

Crnogorske patriote: Rak-rana ”srpskog sveta”

Ovakve gnusne laži koje propagiraju razni velikosrpski plaćenici zadojeni četništvom, klerofašističkim svetosavljem i koljačko-velikosrpskom ideologijom imaju svoje uporište u čitavoj jednoj subkulturi profesionalih ”ugroženih” Srba!

Ti krugovi mogu da negiraju državu Crnu Goru, da negiraju postojanje crnogorske nacije, da negiraju crnogorsku istoriju, da cjepkaju i pale crnogorsku zastavu, da se sprdaju sa crnogorskom himnom, da prisvajaju ili devastiraju crnogorsku imovinu, da se bogate ili samo pristojno zarađuju na račun Crne Gore, da je pljuckaju po društvenim mrežama, da prijete Crnogorcima na sve načine koje zamisliš, da ih omalovažavaju koliko ‘oćeš, da ispaljuju uvrede i kletve na račun tih, kako ih već zovu – pripejd patriota…

Takođe mogu da za sve svoje lične neuspjehe uvijek krive crnogorsku vlast. I da usput slave srpske ratne zločince i da se uglavnom provuku nekažnjeno jer je ovaj obrazac ponašanja postao ”mejnstrim” u Crnoj Gori za vrijeme bivše vlade.

To je tužna politička slika Crne Gore, koja je do prije nekoliko mjeseci bila u opasnosti da postane teokratsko državno uređenje gdje bi svetosavski bog i pravoslavni pop mogli da daju opravdanje za sva zlodjela, nepromišljenosti i poraze i u kome će sve biti relativizovano kroz pozivanje na ”kriminal bivše vlasti”.

”Srpski svet” slomio zube

Iako su okupatorsko-izdajničke snage mislilie da će Crna Gora da se preda i pokori pred naletom hegemonije velikosrpstva potpomognutog malignim ruskim uticajem i domaćim izdajnicima, grdno su se prevarili!

Patriotska svijest kod Crnogoraca se probudila i to je svima postalo jasno nakon rušenja najgore vlade u istoriji Crne Gore.

Glas onih koji vole svoju zemlju se digao jer više nijesu mogli da trpe da ih vrijeđeju, ponižavaju, nazivaju ”Milogorcima”, ”Montengrinima” samo zato što su patriote ili zato što rašire zastavu Crne Gore.

Iako je i dalje jaka retrogradna svijest ”pećinskog velikosrpskog nacionlizma” koja još gori na vatri ratnohuškačke retorike iz 90-ih, ova nesreća koja nas je snašla učinila je da te snage konačno budu ogoljene i istjerane na svjetlost dana, gdje takve mračnjačke ideologije teško opstaju!

I zaista,”srpski svet” je u Crnoj Gori polomio zube! Sad treba sačekati da se država konačno obračuna sa takozvanim patriotama koje svoja nepočinstva i koruptivno-kriminalne radnje kriju iza takozvane ”ljubavi prema Crnoj Gori”. Nakon što ti uski krugovi koji godinama kompromituju Crnu Goru poistovjećivanjem svojih ličnih interesa sa državom, budu izvedeni pred lice pravde, konačno ćemo skinuti hipoteku ”mafijaške države”. Hipoteku koju su Crnoj Gori, zbog šačice opskurnih pojedinaca, podmuklo prišili neočetnički, svetosavski, putinistički i klerofašistički propagandni krugovi.

Zato danas treba imati nadu i slaviti!

Srećan Dan nezavisnosti! Da je vječna!

Uredništvo portala Aktuelno

Najnovije

UŽIVO Ruski projektil pogodio stambenu zgradu u Odesi, 17 mrtvih, veliki broj ranjenih

Danas je 128. dan rata u Ukrajini. Broj poginulih od ruskih projektila koji su rano jutros pogodili devetospratnu stambenu zgradu i zgradu odmarališta u...

Kovačev resor tvrdi da su samo izjednačili SPC sa Svetom Stolicom

Ministarstvo pravde, u odgovoru na upit Pobjede, izjednačilo je ugovor koji je država Crna Gora potpisala sa Svetom Stolicom sa ugovorom koji se očekuje...

SAD najavljuju novu vojnu pomoć Ukrajini dok se NATO sprema za dugu borbu

Američki predsjednik Džo Bajden rekao je u četvrtak da će Sjedinjene Države poslati Ukrajini novo oružje i vojnu pomoć u vrijednosti od 800 miliona dolara, i...

U IME OCA I NOVCA Crkva Srbije treća po bogatsvu: Godišnji prihod više od...

Crkva Srbije koja sebe naziva Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), a poznata je kao svetosavska sekta (SS), spada u red najbogatijih organizacija na teritoriji te...

Putinova ratna propaganda – laž naoružana do zuba

Piše: Tomislav Marković Urednici naše stvarnosti primetili su da poneka činjenica o kremaljskom režimu uspeva da se probije i do našeg malog zakutka, pogotovo otkad...

Najčitanije

Povezano

Dojče vele: Crna Gora – kako bez ruskih i ukrajinskih turista?

Turistička sezona u Crnoj Gori dobro je počela. Ipak, izvjesno je da zbog rata u Ukrajini ove godine neće biti ruskih i ukrajinskih turista...

Crna Gora kompletna, Radebau: Ne plaši me kvalitet Francuza

Naši košarkaši kompletirali su redove pred duele sa Francuskom i Portugalom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nikola Ivanović se oporavio od povrede, stigli su i...

Crnogorski teniseri izborili opstanak

Teniska reprezentacija Crne Gore pobijedila je Jermeniju 3:0 i izborila opstanak u trećoj grupe Evropske zone Dejvis kupa. Crnogorski teniseri su danas u Ulcinju, u...

Popović: Nije normalno da prijetimo Francuzima

Crnogorski košarkaši uveliko se spremaju za posljednje ispite u uvodnoj fazi kvalifikacija za Mundobasket. “Crvene” 1. jula čeka domaćinstvo Francuskoj, a onda će tri dana...

Komentari

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lola
21.05.2022-07:55 07:55

Srpski svet polomio zube, a vi 24h pišete i mislite o njemu..Kojim jezikom ste do pre koju godinu govorili, u kojoj crkvi se krstite i venčavate? Gde se decenijama školujete, zapošljavate, lečite i da li vam je rodbina u HR, BiH, AL ili SR ? :)

gagi
21.05.2022-17:32 17:32
Reply to  Lola

A de si Lokice bem te u dupe pod nos,a Lokice nadji nekog da ti “gadje tog cetnika”izmedju noga,bit ce ti lakse,sem ako nijesi kao Ane Brnabiic “topla sestra”.Mrs u kucaru gilbu srbjinanski.

tivatski58
21.05.2022-18:20 18:20
Reply to  Lola

Lolaaaaaaaa vi ste bolesni

Nikola
21.05.2022-23:47 23:47
Reply to  Lola

Ti si Lola dijete bolesna….liječi se dok je vrijeme,

Milena
21.05.2022-08:25 08:25

Tako je,odlican tekst,sustina problema je jasno istaknuta,vise ovakvih tekstova,hvala.

Sasa B.
21.05.2022-08:50 08:50

Pokusala je srbadija jer im nije uspio ni jedan projekat od Knina, Krajine, Like, Banije, Ogulina Virovitice Sarajeva, Mostara, Srebrenice, Kosova I Prizrena . Zato sa domacim izrodima udara na Crnu Goru . Ali uzalud vam ugrozena i napacena srbadijo . Nije se Crna Gora dala ni vecim okupatorima !

Nik
21.05.2022-09:03 09:03

Mislim da ste poranili sa radovanjem. Crkva Srbije 100 godina radi na rasturanju CG i preobraćanju i sad vidimo rezultate. Potpuno je preuzela kontrolu. Crnogorci su u manjini u CG. Tužna istina

Bella
21.05.2022-10:37 10:37

Sve to stoji, samo si jedno prevideo, da se sve to plati. Na kraju kad placamo, mozemo se leciti i skolovati bilo gde za svoje novce. Sto se usluga Spc tice, u te birtije ne zalazim. Kad ispostave racun kao u kafani nema tu vere a jos manje boga.

Marija
21.05.2022-11:16 11:16

Govorimo crnogorskim jezikom,pitaj djeda i babu u kojoj su crkvi krsteni,skolovali smo u glavnom gradu bivse SFRJ,Sada se sve manje skolujemo u Beogradu.Za nase pare,jer nista nije dzabe,mozemo da se skolujemo dje ocemo,lijecimo takodje Sto se rodbine tice,makar bio i rodjwni brat,je njihov izbor dje ce da zive.Valjda ne mislis da zbog njih treba da budemo izdajnici i prodamo Crnu Goru.Oni su izabrali,mi takodje.Tako da su to potpuno deplasirane price,neprilagodjene novom vremenu.

Miso
21.05.2022-15:23 15:23
Reply to  Marija

Samo jos da dodam, svi imamo rodjake (ukljucijuci i tebe Lolo) izvan tertirije bivse nam drzave, pa nismo ni Amerikanci, ni Englezi a ponamjanje Njemci.

Normalni ljudi smartraju da su svoji na svome – ti Srbijanka a mi Crnogorci i Crnogorke.

Backovic E.
21.05.2022-16:43 16:43

Ovi su se mozda malo povukli, ali nidu odustali, to je sigurno!! Jos nveko vrijeme morat cemo spavati jednog oka utvorenog. Neka je vjecna Crna Gora, neka njen sjaj ugasi ovu bijedu koja na nju jurisa!!