Zloupotreba položaja, specijalnog policijskog tima, stavljanje ličnih motiva ispred struke, kompromitacija Specijalnog državnog tužilaštva, ali i čitavog pravosudnog sistema su oklolnosti koje su nerazdvojno povezane za lik i djelo reizabranog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Moja krv je krv pravednika, ne bi valjalo da se prolije kao što je Pilat prolio Isusovu krv”, “Prihvatio bih Nobelovu nagradu, ali nema u mom zanimanju”

Katnić u saradnji sa svojim “medijskim batinama” za jednokratnu upotrebu i bliskim licima iz tužilaštva u kom vlada strah od njegovih isljedničkih metoda, beskrupulozno se obračunavao sa neistomišljenicima što se najbolje vidjelo nakon hapšenja biznismena Zorana Bećirovića i u slučaju progona tužioca Miloša Šoškića o čemu opširno pišemo već dva mjeseca.

Osim što smo ukazali na strah koji od Katnića i njegove “ekipe” vlada u tužilaštvu, pisali o zloupotebi medija prije svih Nove Pobjede, Dana i Vijesti u obračunu sa neistomišljenicima, takođe smo napomenuli da je glavni specijalni tužilac imao saradnike i među advokatima.

Sprega Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića, koji je zastupao Bećirovića u montiranom procesu oko nepostojećih prijetnji sudskom vještaku Aleksandru Rakočeviću, isplivala je na vidjelo nakon što je 18. decembra prošle godine u Danu osvanuo tekst sa bombastičnim naslovom – “Vještak potvrdio da mu je Ćoćo prijetio”.

U tekstu se navodi da je “vještak Aleksandar Rakočević potvrdio tokom saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu da mu je biznismen Zoran Ćoćo Bećirović prijetio. On je ostao pri ranije datom iskazu”. Kao izvor Dan je naveo advokata Begovića koji je tada zastupao Bećirovića.

“Rakočević je saslušan u svojstvu svjedoka i ponovio je sve što je rekao kada je prijavio slučaj. Moj klijent nije prisustvovao saslušanju”, rekao je tada Begović tada za Dan.

Bećirović se nakon saslušanja Rakočevića sreo sa advokatom Begovićem koji mu je prenio detalje saslušanja. Begović je tada ubjeđivao Bećirovića da se Rakočević “nije pridružio gonjenju i izjavio da nije osjećao prijetnju”, pripremajući iza leđa duplu igru sa Danom i specijalnim tužilaštvom.

Stoga se Bećirović, blago rečeno, našao u čudu kada je dan nakon razgovora sa Begovićem vidio tekst Dana i advokatovu izjavu koja se potpuno kosi sa onim što je ranije tvrdio u privatnom razgovoru sa svojim klijentom.

Teško je naći riječi koje bi mogle da opišu ovakvo ponašanje pravnog zastupnika koji laže klijenta, zatim biva uhvaćen u notornoj laži, sarađuje sa medijskom kućom koja otvoreno radi na štetu tog istog klijenta i sve to u korist Tužilaštva. Da stvar bude još gora u ovom slučaju Begović je na čelu Advokatske komore Crne Gore!?

Zdravko Begović – Još uvijek na mjestu predsjednika Advokatske komore iako je lagao klijenta, sarađivao sa tabloidom i radio u korist specijalnog tužioca

Begović, kojeg su novinari više puta kontaktirali nakon ovog skandala nema komentar i ćuti nakon što je u javnost isplivalo ovo ozbiljno kršenje profesionalne etike. Ono što je najporaznije za sve crnogorske advokate je što se ćutanjem Begovića svakim danom sve više kompromituje čitava advokatska struka, na koju je njegovim postupanjem bačena velika ljaga i sramota.

Takođe je začuđujuće što niko nije postavio pitanje ili pokrenuo inicijativu o daljem položaju Begovića na čelu krovne advokatske institucije, s obzirom da ovo nije jedina “mutna radnja” u koju je umješan predsjednik Advokatske komore, a o čemu ćemo pisati u narednom tekstu.

Podsjetimo, zastrašivačke metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A.

 

guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
28.06.2020-17:23 17:23

Posto vam je “udarna vijest”ovaj Katnic,primjecujem nijeste odavno”pomenuli”onu vlasnicu “Crnogorskog brenda”sladoleda “Mille bacii”jer takvog “proizvoda nema na kuglu zemaljsku cak ni u maticnu drzavu “gelato” Italiju.Toliko da nas malo osvjezite,evo konacno prigrijalo.Zabrinut sam kako joj ide “prodaja”s obizor da je dr Katnic izjavio da nije dobar radi Covida 19.E mozda na ove vrucine “Mille baci”zamijeni vakcinu,ja cu odmah probati taj “nas”brend.

gagi
gagi
28.06.2020-18:29 18:29

Nema komentara “aktuelno”mora da vas “stegnu u grlo”onaj Crnogorski brend sladoled Mille bacii,ne znam u cemu je “problem”ili mozda dje je ovaj Katnic reizabran za SDT,no to je vas problem “vi ga dobro volite”.