Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Spriječen krivolov na području rijeke Gostilj u Nacionalnom parku Skadarsko jezero

Nadzornici su zaplijenili čamac, pretvarač, vesla, sondu, akumulator i oko sedam kilograma ribe

Tokom redovnih aktivnosti kontrole terena, nadzornici Službe zaštite NP Skadarsko jezero, zatekli su 4. septembra 2021. na lokaciji Gostiljska rijeka dvije osobe u nezakonitom izlovu ribe uz pomoć agregata, saopšteno je iz NP Skadarsko jezero. Lica su nakon potjere uspjela da pobjegnu, a nadzornici su zaplijenili čamac, pretvarač, vesla, sondu, akumulator i oko sedam kilograma ribe.

“Izlovljavanje ribe uz pomoć nedozvoljenih sredstava kao što je u ovom slučaju upotreba agregata, negativno utiče na ukupan životinjski svijet akvatorijuma i ostavlja dugoročne posljedice po riblji fond. Upravo u tom pravcu, Nacionalni park očekuje podršku svih savjesnih korisnika, prije svega, svih registrovanih ribolovaca, kako bi u zajedničkoj borbi protiv krivolova postigli najviši stepen fizičke zaštite jezera“, kazao je direktor NP Skadarsko jezero Aleksandar Bulatović.

“Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore i NP Skadarsko jezero istrajni su u namjeri da spriječe svaki vid nelegalnih aktivnosti na prostoru parka i apeluju na sve građane koji žele da doprinesu očuvanju ribljeg fonda da prijave nepravilnosti na dežurni broj Službe zaštite 068/526-440”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve