Nadzornici Nacionalnog parka Skadarsko jezero su rano jutros, tokom kontrole akvatorijuma, brzom akcijom spriječili nezakonit izlov ribe strujom u reonu Tophale, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

U tom javnom preduzeću ističu da su privremeno oduzeti električni pretvarač, električna sonda i dva akumulatora, kao i nezakonito izlovljena riba koja će biti predata u dobrotvorne svrhe.

foto: NPCG

“Nadzornici Parka redovno obilaze akvatorijum jezera i obavljaju kontrolu prostora u cilju spriječavanja svih nelegalnih aktivnosti. Naglašavamo da upotreba električne energije u cilju izlova ribe predstavlja nezakonitu aktivnost u zaštićenoj prirodi i ostavlja trajne posljedice po biljni i životinjski svijet”, navode u NPCG.

Kako dodaju, u očuvanju vrijednosti NP Skadarsko jezero, kao i svih NPCG, od presudnog je značaja odgovoran odnos svih korisnika prostora zaštićenih područja i poštovanje svih zakonom definisanih normi.

“Svi odgovorni građani mogu prijaviti nezakonite radnje u NPCG na broj telefona Call Centra JPNPCG 067 000 825 i na taj način doprinijeti suzbijanju ukupnih negativnih aktivnosti kojima se narušava prirodna baština zaštićenih područja”, poručuju iz Nacionalnih parkova.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve