Anticrnogorska histerija koja je u punom zamahu posljednjih dva mjeseca, dostigla je neslućene razmjere, a od nje po svemu sudeći, nijesu ostala pošteđena ni djeca.

Osnovac cijepa zastavu Crne Gore, FOTO: Screenshot

U šokantnom videu koji je portalu Aktuelno proslijedio čitalac (koji smo sinoć objavili pozivajući se na Antenu M), vidi se kako djeca u dvorištu jedne podgoričke osnovne škole (naziv poznat redakciji), uzrasta između 12 i 14 godina, cijepaju crnogorsku zastavu, dok se u pozadini videa čuje pjesma “Ne damo svetinje” koja se posljednjih dana sluša na litijama i molebanima pristalica Mitropolije crnogorsko-primorske SPC.

Na početku videa grupa od desetak maloljetnika prvo je vukla zastavu dok je nijesu pocijepali na više djelova, zatim parčad bacaju po dvorištu. Na kraju snimka se vidi njihov “saborac” koji trijumfalno maše zastavom Srbije dok parčad crngoroske zastave lete po dvorištu.

Ovaj snimak, maloljetnih lica potencijalnih žrtava manipulacije, kako nezvanično saznajemo, zabilježen je ispred jedne osnovne škole na periferiji Podgorice.

Na drugom video snimku koji je proslijeđen našoj redakciji, vide se djeca koja šetaju ulicom, mašu srpskim trobojkama i skandiraju “Milo lopove”.

Već zloupotrebljavali djecu

Ono što je zastrašujuće kod ovih snimaka je što izgleda da su djeca potpuno prihvatila ponašanje roditelja i nasjela na kampanju mržnje prema Crnoj Gori, koju punim intenzitetom sprovodi Mitropolija crnogorsko-primorska SPC. Porazno je za čitavo društvo što su djeca uvučena u huškanje protiv države u kojoj žive i politički marketing koji sprovodi MCP u saradnji sa pojedinim opozicionim strankama u Crnoj Gori, zdušno potpomognuta klerofašističkim centrima iz Beograda.

Portal Aktuelno je već upozoravao da do ovoga može doći i da Srpska crkva ne bira sredstva kada je u pitanju zaštita njihovih ekonomsko-političkih interesa.

Pocijepana zastava završila na zemlji

U tekstu objavljenom u subotu napomenuli smo da je MCP za ilustraciju teksta usmjerenog protiv našeg portala, na sajtu Mitropolija.com stavila fotografiju djece koja su učestvovovala u litijama i molebanima predvođenim zaposlenima u ovom privredno-političkom udruženju. Pretpostavljamo da je ova zloupotreba urađena da bi se javnosti predstavilo kako “manipulatori i režimski plaćenici ANB-a, fabrikanti lažnih vijesti”, atakuju na djecu koja brane svetinje i zaostavštinu samog Boga.

Međutim, žalosno je, čak i morbidno, što se priča nije zaustavila na tome, već su iz MCP nastavili da vrše propagandni pritisak i da indoktriniraju djecu za svoje ciljeve koji su antipod hrišćanskih.

Šta smo očekivali?

Šta očekivati od djece ako njihovi roditelji i “duhovne vođe” vrijeđaju ljude koji dolaze na doček vaterpolo reprezentacije svoje države i nazivaju ih “plaćenicima”, “petrol Crnogorcima” koji su na dočeku “samo zato što im je neko iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) napunio rezervoar gorivom”?

Osnovac likuje mašući zastavom Srbije

Šta očekivati od djece čiji roditelji, kao u ikonu, gledaju čovjeka koji Crnogorce već decenijama vrijeđa i naziva “kopiladima”, “volovima”, “nakotom”… Šta očekivati od djece kada politički lideri Srba u Crnoj Gori građane te iste države koji se deklarišu kao Crnogorci nazivaju “montenegrinima”, “ustašama”, “plaćenicima DPS-a”…

Stoga i ne čudi ovakvo ponašanje djece koja, što bi rekla osoba u čije se riječi kunu, “ne znaju ni što rade”. Ali čelnici klerikalno-političkih institucija u Crnoj Gori, ali i u centrali u Beogradu, dobro znaju da ono što rade nije kampanja pomirenja i hrišćanstva, nego kampanja razdora, političkih i nacionalnih podjela, i indoktrinacija najgorim oblikom mržnje.

Ova djeca su, nažalost, samo kolateralna šteta podmuklog dejstva onih koji žele da sačuvaju svoju ekonomsku i politčku moć krijući se iza mantije i riječi Isusa Hrista, iako su odavno postali antipod i gnusna karikatura svega što je u jevanđeljima napisano. I na kraju, nadamo se da će nadležni organi reagovati na skrnavljenje državne zastave i konačno stati na put širenju mržnje od koje ni djeca nijesu sačuvana.

B.Knežević

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Deda
Deda
13.02.2020-22:44 22:44

Oceve im ne znam ..ali.mamice im znam dobro…