Podatak da se u posljednjih četiri godine desilo devedeset napada na zdravstvene radnike u Crnoj Gori, a da su u zadnje dvije godine oni znatno učestaliji, najblaže rečeno je zabrinjavajući, saopštili su danas iz Socijalističke narodne partije.

SNP

Kako su istakli iz te stranke, pored loših uslova u kojima naši ljekari i medicinske sestre rade, često se dešava da ih napadnu pacijenti ili njihova rodbina, kojima upravo pokušavaju da izađu u susret.

“Kao da im nisu dovoljne mizerne plate, razmišljanja kako da prežive mjesec i planovi da napuste državu u potrazi za boljim poslom u inostranstvu, zdravstveni radnici moraju da brinu i da li će na svom radnom mjestu biti napadnuti”, navode u SNP-u.

Ocjenjuju da je u takvim uslovima nemoguće posvetiti se tom stresnom poslu na pravi način i pružiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu građanima.

“Pozivamo nadležne u Ministarstvu zdravlja da obezbijede sve uslove da naši ljekari i ostali zdravstveni radnici budu bezbjedni na svojim radnim mjestima, da mogu slobodno i bez prijetnji i pritisaka da obavljaju svoj posao jer će samo na taj način i naši sugrađani iz zdravstvenih ustanova izlaziti zbrinuti i zadovoljni uslugom”, poručuju iz SNP-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve