Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) apeluje na najviše crnogorske zvaničnike da omoguće da sredstva prikupljena putem humanitarnog broja 15888 odlaze prvenstveno socijalno najugroženijim građanima naše zemlje.

SNP

Iz SNP-a podsjećaju da je juče otvoren humanitarni broj za prikupljanje sredstava za borbu protiv korona virusa, što je, kako ističu, ta partija među prvima predložila.

Naime, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, Telenorom i Mtel-om, otvorilo je SMS liniju za donacije 15888. Slanjem SMS-a sa sadržajem “DONACIJA” na ovaj broj građani će biti u prilici da uplate jedan euro na račun Crvenog krsta Crne Gore.

“Podsjećamo da se predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković 30. marta ove godine obratio Nacionalnom koordinacionom tijelu otvorenim pismom kojim je tražio otvaranje humanitarnog broja kod svih mobilnih operatera u Crnoj Gori, na koji bi građani mogli da doniraju sredstva, a koja bi išla na račun posebno određen za pomoć slojevima stanovništva koji su najviše pogođeni aktuelnom krizom”, navodi se u saopštenju.

kako bi bili sigurni da će donirana sredstva biti raspodijeljena pravedno, ravnomjerno i vodeći računa prvenstveno o onima kojima je pomoć najpotrebnija, smatraju da je potrebno omogućiti potpuni uvid u donacije upućene ovim putem.

“Nažalost, iskustvo nas je naučilo da povjerenje u vlast ne možemo imati, a posebno činjenica da je tek juče objavljeno na šta je utrošen dio dosadašnjih uplata na račun Nacionalnog koordinacionog tijela. Da nije sve transparentno u radu NKT-a govori i činjenica da je NVO sektor tražio od Vlade stavljanje na uvid dokumentacije na osnovu koje je naručena i plaćena medicinska oprema koja je prošle sedmice dopremljena iz Kine”, dodaju iz SNP-a.

SNP još jednom apeluje na najviše crnogorske zvaničnike da ovom pitanju priđu maksimalno ozbiljno i da, kako su kazali, omoguće da sredstva prikupljena putem humanitarnog broja odlaze prvenstveno socijalno najugroženijim građanima naše zemlje.

“Među njima su nezaposleni, oni koji rade na crno, za dnevnicu, socijalni slučajevi, primaoci materijalnog obezbjeđenja, samohrani roditelji i bivše korisnice naknada za majke sa troje i više djece, penzioneri sa minimalnim penzijama, frizeri, šminkeri, taksisti, ugostitelji, hotelijeri i drugi kojima je do daljnjeg zabranjen rad zbog sprečavanja širenja epidemije i mnogi drugi”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a dodaju da će, kako su kazali, svojim odgovornim ponašanjem, u mjeri mogućeg, pomoći građanima i dati doprinos u borbi protiv nevidljivog neprijatelja koji je promijenio živote svima nama.

Komentari

avatar