Nakon sinoćnje eksplozije automobila u Podgorici iz Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) zahtijevaju od ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nihodžića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića da objasne građanima kakva je trenutna bezbjednosna situacija u zemlji i koji su koraci preduzeti u cilju zaustavljanja kriminala u zemlji.

Sinoć sa lica mjesta (Foto: RTCG)

Ističući da nemaju želju da nagađaju da li se radi o ratu kriminalnih klanova, naplati dugova ili osveti, SNP CG upozorio je vlast da se ovakve stvari više ne smiju dešavati, da se moraju preduzeti konkretne mjere na suzbijanju organizovanog kriminala, te učiniti sve da Podgorica i ostali gradovi budu ponovo bezbjedna mjesta za život naših sugrađana.

“U tom smislu, zahtijevamo od ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije da se izjasne o ovim događajima, objasne građanima kakva je trenutna bezbjednosna situacija u zemlji i koji su koraci preduzeti u cilju zaustavljanja ove pošasti. Umjesto što pretresaju sveštenike i demonstriraju silu nad mladima koji crtaju trobojke, te prebrojavaju učesnike litija, Nuhodžiću i Veljoviću bi bilo bolje da priznaju da nemaju snage ili volje da rješavaju ovakve slučajeve”, navodi se u saopštenju.

Ističu i da je sinoćnja eksplozija u Podgorici, na samom ulazu u samoposlugu, uznemirila mještane Momišića i Bloka 5 i 6.

“Ovaj užasan događaj, u kojem je život izgubila jedna osoba, a teško povrijeđena druga, još jedan je u nizu onih po kojima su crnogorski gradovi prepoznatljivi poslednjih godina. Nakon dvije slične tragedije na Cetinju, u kojima su živote izgubile dvije osobe, krvoproliće se nastavlja u Glavnom gradu. Pri tome, vinovnici ovakvih nesreća ne vode računa ni o potencijalnim nevinim žrtvama. Napominjemo da su samo par minuta prije eksplozije u prodavnici bila djeca iz Dalmatinske ulice, kao i da su u Hitnoj završile radnica ove prodavnice i žena koja je parkirala automobil u neposrednoj blizini”, zaključuju iz SNP-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve