Nakon Beograda, Zlatibora, Krfa ekipa filma „Ključ“ predvođena rediteljem Markom Sopićem, direktorom fotografije Aleksandrom Jakonićem započela je završnu fazu snimanja dugometražnog filma „Ključ“ na teritoriji opštine Kotor u Crnoj Gori.

Foto: “Ključ”

Producenti filma su odabrali Kotor zbog specifičnih scena i posebnih lokacija koje mnogo više pogoduju scenariju filma, dok je tim beogradske produkcije uspješno ostvario saradnju sa crnogorskim rediteljem Milutinom Darićem i filmskim radnicima sa lokalnog tržišta. Dobra atmosfera na snimanju, izvrsni lokaliteti među kojima su ulice Starog grada i katakombe u Kotoru, katolička crkva u Perastu i gostoprimstvo Kotorana ekipu filma će vratiti opet, vjerujemo sa stranim produkcijama.

Foto: “Ključ”

Direktorica Turističke organizacije Kotor Ana Nives Radović je povodom partnerstva na filmu naglasila da je ovo jedan od koraka ka ispunjenju ciljeva kampanje „Kotor – vaša filmska lokacija“ za 2020-2021 kroz koju komuniciraju sa filmskim studijima i producentima. „Naša javnost često zanemaruje i zaboravlja sve one filmske scene koje su snimane u Kotoru a koje svjetska filmska javnost pamti. Tako ćemo mi govoriti o dobrim filmskim lokacijama i tome šta izaziva da se veliki broj filmskih djelatnika pojavi u Kotoru.“ istakla je Radović dodavši da film „Ključ“ pokazuje koliko su kotorske lokacije prilagodljive zahtjevnim scenarijima.

Foto: “Ključ”

U filmu igraju velika glumačka imena te su u atmosferi misterije i akcije na lokacijama u Starom gradu u Kotoru snimali su Džek Dimić (Jack Dimich) holivudski glumac sa ulogom italijanskog kardinala Randaca, Branislav Bane Popović čija će uloga moćnog biznismena ostaviti publiku bez daha, savjetujovan od svog advokata Tadije kojeg glumi Dušan Kovačević. Radivoje Raša Bukvić i Sonja Kolačarić su glavni likovi koji pripadaju čuvarima svete relikvije Vizantije. Filmskoj ekipi se u Kotoru pridružio prvak drame crnogorskog Narodnog pozorišta, glumac Mirko Vlahović koji u filmu igra ključnu ulogu – đed Vitez Reda Zmaja. Ulogu kontroverzne iskušenice Marije dobila je mlada harizmatična Isidora Građanin. Boris Komnenić, Ljuba Bandović, Rastko Janković, Lazar Đukić, Milica Stefanović, Jelica Kovačević, Vahid Džanković i Aleksandar Lazić su ostatak ekipe koju već željno iščekuju gledaoci u Ex-Yu zemljama ali i Turskoj, Rusiji, Azerbejdžanu gde je distribucija filma već dogovorena.

Foto: “Ključ”

Muziku za film potpisuje Milan Đurđević iz „Nevernih Beba“. Producentkinja filma je Milenija Perišić. Premijera filma zakazana je za februar 2020. godine.

Komentari

avatar