Smolović naredio uklanjanje spornog grafita u Bijelom Polju

"Povodom šovinističkih poruka objavljenih na portalima, želimo da izrazimo ogorčenje i uputimo izvinjenje svim građanima hrvatske nacionalnosti zbog poteza neodgovornih pojedinaca, koji svojim neprimjerenim postupkom žele da pošalju lošu sliku o našem gradu", naveli su u saopštenju

Nakon što je portal Antena M objavio da na ulazu u Bijelo Polje već neko vrijeme stoji grafit “Smrt Hrvatu!”, zbog čega iz HGI-ja ulažu protest i traže da se taj natpis ukloni, reagovali su iz Opštine Bijelo Polje.

Petar Smolović

“Povodom šovinističkih poruka objavljenih na portalima, želimo da izrazimo ogorčenje i uputimo izvinjenje svim građanima hrvatske nacionalnosti zbog poteza neodgovornih pojedinaca, koji svojim neprimjerenim postupkom žele da pošalju lošu sliku o našem gradu”, naveli su u saopštenju.

S tim u vezi, predsjednik Opštine Petar Smolović je odmah naredio da se pomenuti natpisi uklone, što je u kratkom roku urađeno.

“Takođe, predsjednik Smolović je pozvao predsjednika HGI Adrijana Vuksanovića, kako bi izrazio žaljenje zbog ovog neprimjerenog ispada neodgovornih pojedinaca, koji podsredstvom medija i portala ima za cilj da o Bijelom Polju pošalje lošu sliku.

To međutim, saglasili su se prilikom telefonskog razgovora nije slučaj, a medije željne senzacionalizma pozivamo da to provjere sa građanima hrvatske nacionalnosti u Bijelom Polju, kojih ima oko 40, ali i pripadnicima ostalih nacionalnih manjina u našem gradu.

Građani Bijelog Polja su u mnogo težim vremenima pokazali zrelost i odgovornost, kao što je multivjerski i multinacionalni sklad u Bijelom Polju primjer kako se u jednoj sredini slažu i poštuju komšije. Takav slučaj je i kroz istoriju na koju smo posebno ponosni, tokom koje su se Bjelopoljci uvijek bili na strani pobjedničke, slobodarske i antifašističke ideje”, zaključeno je u saopštenju.

Komentari

avatar