Crnogorska plovidba iz Kotora planira da smjenu dijela posade broda “21. maj” realizuje u Luci Bar, do kraja ove ili početkom naredne sedmice, saznaje Radio Crne Gore. Rukovodstvo kompanije donijelo je takvu odluku cijeneći da će se, organizovanjem smjene posade na sidrištu Luke Bar, u najvećoj mjeri omogućiti zaštita zdravlja svih članova posade.

Na taj način mornarima i oficirima čiji su ugovori o radu istekli biće omogućen bezbjedan iskrcaj i povratak u domovinu. Zbog pandemije izazvane koronavirusom, uobičajeni postupak smjene posade u svjetskim lukama, u kojima je brod “21. maj” boravio, nije bila moguća.

Postupak smjene posade dodatno je otežala okolnost da je drastično redukovan avio saobraćaj, tako da pomorci čiji je ukrcaj i iskrcaj planiran, ne bi bili u mogućnosti da doputuju do luka u Evropi i svijetu, odnosno da se vrate u u Crnu Goru.

Crnogorska plovidba organizuje dolazak broda “21. maj”, u saradnji sa brodskim agentom i lokalnim vlastima, uključujući i sanitarnu inspekciju, koja će u skladu sa trenutno važećim privremenim mjerama za sprječavanje širenja epidemije, svim iskrcanim članovima posade odrediti karantin u trajanju od 14 dana. Brod „21. maj“ u Luku Bar trebalo bi da doplovi krajem ove ili početkom sljedeće sedmice.

Na drugom brodu Crnogorske plovidbe “Kotor”, redovna smjena dijela posade bila je početkom marta, desetak dana prije svjetskih restrikcija u pomorskom i avio saobraćaju.

Posade brodova Crnogorske plovidbe AD Kotor pored svojih redovnih aktivnosti, preduzimaju i dodatne mjere zaštite u cilju prevencije širenja koronavirusa.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments