IPC Tehnopolis organizuje treći po redu Smart Trio Business Forum, koji za temu ima „Inovacije u šumarstvu u susret klimatskim promjenama“.

Smart trio business

Klimatske promjene i njihov negativan uticaj su teme o kojima se najviše priča u posljednje vrijeme, budući da su jedna od najvećih prijetnji sa kojima se čovječanstvo suočava. Među negativnim uticajima koje one imaju, najvažniji su oni koji se odnose na životnu sredinu i šume koje su ugožene i polako nestaju.

Stoga smo odlučili da na trećem Smart Trio Business Forum-u razgovaramo sa eminentnim stručnjacima na temu „Inovacije u šumarstvu u susret klimatskim promjenama“ i da na taj način damo doprinos unapređenju rješenja ovog problema. Na panelu će govoriti:

  • Saša Orlović, direktor Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu iz Novog Sada,
  • Nikolaj Stojanov, direktor Forest Protection Station iz Sofije,
  • Branko Tasovac, direktor Centra za gazdovanje kršom (JPŠ Šume Republike Srpske) iz Trebinja.

Panelisti će kroz svoja iskustva govoriti o unapređenju resursa baziranim na inovativnim ekološkim i energetskim dostignućima kako bi se usljed učestalih klimatskih promjena uticalo na smanjenje rizika negativnih posljedica u oblasti šumarstva.

Panelom će moderirati Ranko Kankaraš, načelnik Direkcije za šumarstvo u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže kako bi zajednički pronašli potencijalna inovativna rješenja za suzbijanje ovog problema koji se tiče svih nas. Događaj će biti organizovan u petak, 27. septembra, sa početkom u 18h, u Coworking prostoru IPC Tehnopolis.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve