Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana službenicima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ivanu Martinoviću (35) i Alenu Beganoviću (35), koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Njih terete da su omogućili krijumčarenje zabranjenih predmeta namijenjenih pritvorenim i osuđenim osobama.

Osim tog krivičnog djela, njih dvojica se sumnjiče i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, piše Dan.

Prethodno, osumnjičeni su saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu, gdje im je određen pritvor do 72 sata.

Tokom pretresa stana koji koristi Martinović pronađen je pištolj marke “C3” kalibra 7,65 mm sa okvirom i 19 metaka, kao i sredstvo za vezivanje i mobilni telefon. U stanu koji koristi Beganović pronađeni su pištolj marke “CZ P ARA” kalibra 9 mm sa okvirom i šest metaka i pištolj “Zastava arms” kalibra 9 mm, kao i mobilni telefon, palica na izvlačenje, drvena bejzbol palica i drvene čaklje.

Policijske mjere i radnje koje su prethodno preduzete ukazuju na sumnju da su njih dvojica kao službenici ZIKS-a u prethodnom periodu omogućili nedozvoljen unos i krijumčarenje zabranjenih predmeta pritvorenim i osuđenim licima.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve