Više tužilaštvo potvrdilo je odluku Osnovnog tužilaštva iz oktobra prošle godine kojom je odbijena krivična prijava bivšeg poslanika Mladena Bojanića podnijeta protiv predsjednika Skupštine Ivana Brajovića.

Bojanić je podnio prijavu protiv Brajovića zbog navodnog davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem direktoru Direkcije za željeznice Nebojši Obradoviću, odnosno u sudskom postupku za slučaj “Ramada”.

Kako je saopšteno iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici odbačena je i krivična prijava koju je Bojanić u maju 2017. godine, zbog davanja lažog iskaza podnio protiv Emila Durumbašića, Kimete Merulić, Jugoslava Becića, Milana Bankovića, Miroslava Kukavičića i Tanje Dašić.

“Ocijenjeno je da ne postoji osnovana sumnja da su navedeni počinili prijavljeno, kao ni drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Podsjećamo direktor Direkcije za željeznicu Nebojša Obradović osuđen je na tri mjeseca zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju.

Prema presudi, Obradović je 8. februara 2016. godine s umišljajem, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja, pribavio korist Socijaldemokratama, a oštetio Direkciju za željeznice, jer je platio dva računa u ukupnom iznosu od oko 950 eura za održavanje skupova te partije u hotelu “Ramada”.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments