Dogovoreno učešće slovenačkih srednjoškolaca na Ljetnjem vojnom kampu za mlade u Crnoj Gori.

Volkov u Sloveniji

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov boravi u posjeti Ministarstvu odbrane Republike Slovenije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, on se sastao sa v.d. generalnog direktora Direktorata za odbrambenu politiku, Urošem Zorkom, savjetnikom ministra odbrane Boštajnom Šeficem i v.d. generalnog direktora Direktorata za odbrambene poslove Boštajnom Pavlinom.

Volkov je, kao su kazali, upoznao domaćine sa politikama Ministarstva odbrane iz domena ljudskih resursa, kao i budućim pravcima razvoja u toj oblasti.

Sagovornici su razmijenili iskustva o izazovima po pitanju regrutacije i zadržavanja kadra, sa posebnim osvrtom na demografska kretanja i njihov uticaj.

Na sastanku je bilo riječi i o projektima koji su namijenjeni omladinskoj populaciji, kao i o proširenju saradnje u toj oblasti.

“U tom smislu, sagovornici su dogovorili učešće slovenačkih srednjoškolaca na Ljetnjem vojnom kampu za mlade u Crnoj Gori. Volkov je istakao zadovoljstvo što će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore ugostiti učenike koji će okusiti vojnički život na njima primjeren način, ali i nadu da će ponijeti lijepa iskustva iz Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Saradnja po tom pitanju, kako je kazao, samo je jedna u nizu potvrda odličnih bilateralnih odnosa između zemalja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve