Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Slovenačka policija uhapsila dva člana kavačkog klana

''U opštini Piran izvedena je opsežna policijska akcija u kojoj su uhapšene tri osobe. Morali su da upotrebe sredstva prinude, a jedna osoba je povrijeđena i ukazana joj je ljekarska pomoć'', saopštio je 24.ur.

Slovenačka policija uhapsila je dva važna pripadnika kavačkog klana, koji su nekoliko dana nenajavljeno boravili u Portorožu. Riječ je o D. Đ. i S. B., koji se sumnjiče da su u januaru 2023. godine likvidirali jednu osobu u Ljubljani i mnoge druge pripadnike protivničkog škaljarskog klana u Crnoj Gori, prenosi slovenački portal 24ur.

“U opštini Piran izvedena je opsežna policijska akcija u kojoj su uhapšene tri osobe. Morali su da upotrebe sredstva prinude, a jedna osoba je povrijeđena i ukazana joj je ljekarska pomoć”, saopštio je 24.ur.

Prema saznanjima tog portala, policija je uhapsila dvojicu važnih pripadnika međunarodnog organizovanog kriminala. Pripadnici kavačkog su, kako se navodi, očigledno nameravali da izvrše likvidacije u Sloveniji, ali im je slovenačka policija osujetila planove.

„U interesu istrage i zaštite ličnih podataka, možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija, u saradnji sa drugim policijom i upravama i jedinicama na području Portoroža, sprovodila mjere u okviru istrage”, odgovorili su iz PU Ljubljana.

Policija je, prema pisanju Primorskih novina, zatvorila Belokrišku cestu, a na licu mjesta se nalazi nekoliko kriminalaca u civilu.

U ljubljanskom javnom tužilaštvu su dodali da su slobode lišene tri osobe, protiv kojih su primijenjena sredstva prinude, a jednoj osobi je potrebna medicinska pomoć zbog lakših povreda tokom postupka.

“Pri tome potvrđujemo da prilikom hapšenja nije korišćeno vatreno oružje i da bezbjednost drugih lica nije bila ugrožena niti da je bilo povrijeđenih. Ostale detalje ne možemo da objašnjavamo zbog interesa istrage koja je u toku“, dodali su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve