Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Skupština donirala 5.000 eura Komanskom mostu

Đurović je, kako je saopšteno iz Skupštine, izrazila zadovoljstvo što je dobila mogućnost da posjeti tu važnu ustanovu, da se upozna sa njenim radom, te da bude u društvu korisnika ustanove i onih koji se staraju o njima

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović posjetila je danas Javnu ustanovu Zavod “Komanski most”. Tom prilikom Đurović je uručila donaciju Skupštine Crne Gore u vrijednosti od 5.000 eura, koju je najviši zakonodavni dom opredijelio u cilju poboljšanja uslova u kojima borave korisnici Zavoda.

Đurović je, kako je saopšteno iz Skupštine, izrazila zadovoljstvo što je dobila mogućnost da posjeti tu važnu ustanovu, da se upozna sa njenim radom, te da bude u društvu korisnika ustanove i onih koji se staraju o njima.

“Ističući da je potrebno pokazati posebnu brigu za one kojima je to najneophodnije, Skupštine je naglasila da u kontinuitetu kao društvo moramo raditi na tome da budemo bolji, odgovorniji, solidarniji, tolerantniji i pažljiviji, te voditi računa o ranjivim kategorijama društva”, navodi se u saopštenju Skupštine.

Đurović je izrazila posebnu zahvalnost i poštovanje prema zaposlenima u ovoj ustanovi, istakavši da su “njihova plemenitost, posvećenost i požrtvovanost od izuzetnog značaja za svakodnevni život korisnika, kao i za napredak ustanove u cjelini.”

Istakavši da Zavod “Komanski most” postoji od 1976. godine, kao ustanova za djecu i omladinu sa umjerenim, težim i teškim smetnjama u intelektualnom razvoju, te da je vremenom prerastao u ustanovu za zbrinjavanje odraslih osoba sa ozbiljnim ograničenjima u socijalnom funkcionisanju zbog mentalnih teškoća ili drugih kombinovanih smetnji u razvoju, direktorica Neda Vukotić je istakla da je od 2006. godine Zavod organizovan kao javna ustanova za smještaj lica sa mentalnom ometenošću.

“Djelatnost Zavoda obuhvata zbrinjavanje, radno-okupaciono angažovanje i zdravstvenu zaštitu”, istakla je Vukotić i upoznala Đurović sa planiranim novim uslugama koje će se pružati u Zavodu, kao i zdravstvenom ambulantom koja je nedavno otvorena, a koja je umnogome olakšala pružanje zdravstvene zaštite korisnicima.

“Započet je projekat „Stanovanje uz podršku“, kojim se obezbjeđuje odgovarajući smještaj, stručna pomoć i podrška u razvijanju vještina koje su od suštinske važnosti za što potpunije uključivanje korisnika u zajednicu, a koji se realizuje uz podršku Evropske unije”, kazala je Vukotić.

Ona je kazala da će donacija Skupštine biti od velike koristi u sprovođenju pomenutih aktivnosti, kao i za poboljšanje uslova u kojima borave korisnici, te zahvalila Đurović na odluci da baš njima pomogne na ovaj način.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve