“Oj Katniću, loše ti se piše, ti tužilac nećes biti više”, ovo je parola koja se već danima nakon izbora širi društvenim mrežama i najbolje predstavlja situaciju u kojoj se trenutno nalazi glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Tužilaštvo će da djeluje, ja sam napravio instituciju”, “Polakote: Isus Hrist je rekao, to vi rekoste”, “Ja govorim ono što utvrdim. To se nije dopalo nekima i počelo je moje spaljivanje”

Iako se još uvijek sa neizvjesnošću i strijepnjom očakuje ko će formirati vlast u Crnoj Gori nakon nedjeljnih izbora, jedna star je kristalno jasna – ko god da formira vlast saglasan je da je Tužilaštvo a posebno Specijalno državno tužilaštvo (SDT) na čelu sa Katnićem institucija u kojoj su potrebne radikalne promjene počevši od samog vrha.

Još mjesecima prije parlamentarnih izbora potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin žalio se u Skupštini kako je Tužilaštvo postalo “nezavisna grana vlasti”, a svima koji su iole upoznati sa Katnićevim radom jasno je da SDT funkcioniše kao odmetnuta institucija zasnovan na zloupotrebama položaja, manipulacijama i raznim drugim sumnjivim radnjama.

Čelnik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, lider Koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić i lider Koalicije “Mir je naša nacija”, Aleksa Bečić, koji se u javnosti već pominju kao nova parlamentarna većina, pozvali su javno Ivicu Stankovića i Milivoja Katnića da se povuku sa funkcija i na taj način novoj vlasti omoguće nesmetanu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Međutim, glavni specijalni tužilac, u javnosti od milošte prozvan “isljednik Milivoje”, na sve kritike odgovorio je u svom stilu nepopravljivog drznika i poručio da umjesto ostavke zaslužuje nagradu!?

Promakla mu Nobelova, ali Trinaestojulska neće

“Očekujem iduće godine da zbog svog doprinosa u borbi protiv organizovanog kriminala dobijem Trinaestojulsku nagradu. Ne znam zašto bih se povlačio”, odgovorio je Katnić.

Ovakva izjava možda djeluje bahato za ljude koji nijesu upoznati sa likom i djelom popularnog isljednika Milivoja. Ali za portal Aktuelno koji sa pažnjom prati lik i djelo glavnog specijalnog ovo je veliki izliv skromnosti s obzirom na mišljenje koje o sebi ima Katnić.

Treba samo podsjetiti da je glavni specijalni za sebe govorio da je “Lovćenski tajnovidac”, da stoga može da vidi stvari koji drugi ne mogu, govorio je da je njegova krv “krv pravednika” i upoređivao je sa “krvlju Isusa Hrista koju je prolio Poncije Pilat”.

Čak je na jednoj konferenciji za medije kazao da bi “prihvatio Nobelovu nagradu, ali da nažalost ne postoji za zanimanje kojim se bavi”. Pa kad već ne može Nobelova, Katnić je u svoj svojoj skromnosti odlučio da se samokandiduje sa Trinaestojulsku nagradu što se može smatrati apsolutno nezapamćenim slučajem!?

Iako je spreman da prima najviša domaća i svjetska priznanja treba podsjetiti da Katnić nije odgovorio ni na jedno od desetina pitanja koje smo mu poslali u proteklih nekoliko mjeseci, uključujući i “da li razmišlja da pokrene izviđaj ili eventualno uhapsi  nekoga iz Interpola zbog povlačenja crvene potjernice protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića?”

Zloupotreba specijalnog policijskog tima za nelegalno hapšenje biznismena Zorana Bećirovića, njegovo isljeđivanje u prostorijama SDT-a, pravdanje i laganje preko medija da je saslušanje obavljeno u ODT-u, pokušaj da se u sudsku proceduru progura potpuno neosnovani optužni predlog, zloupotreba medija za širenje laži i obračun sa neprijateljima, ucjenjivanje, kreiranje “afere Delta” i crtanje mete na čelo tužioca Miloša Šoškića, širenje straha u tužilaštvu, neartikulisane i neodmjerene izjave, javno širenje panike u vrijeme pandemije koronavirusa, pravno neznanje, drzništvo, sumnjiva ratna prošlost, fizički sukob u diskoteci… Sve su ovo postupci i okolnosti koje se vezuju za glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića!

Kada tome dodamo “hladan tuš” od Interpola koji je povukao crvenu potjernicu za odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem, dobijamo zaista impresivnan rezime za koji isljednika Milivoja sljeduje minimum jedna, a možda i veći broj nagrada – Trinaestojulskih, Nobelovih…  Mada ako uhapsi Interpol zbog ukidanja potjernice, samo nebo je granica…

U.P.A.

 

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
06.09.2020-18:02 18:02

Znaci nas Milivoje nije jos “odmorio glavu”dok ovako prica.Ako mu je do medalja “imam ja sa radne akcije” Palic 76 koju sam dobio za rad i trud kao akcijas.