Završena je rekonstrukcija košarkaškog terena u sklopu OŠ “Savo Kažić” na Barutani, za šta je izdvojeno 30.000 eura.

OŠ “Savo Kažić” na Barutani

Ministarstvo sporta i mladih od svog osnivanja ima dobru saradnju sa Glavnim gradom, što pokazuju realizovani projekti.

Čak 17 rekonstrukcija fiskulturnih sala i sportskih terena jasan su pokazatelj posebne pažnje koju Ministarstvo posvećuje unapređenju sportske infrastrukture, navode iz Ministarstva sporta i mladih.

Do sada su završeni radovi na devet projekata, dok su kod osam radovi u toku. Za navedene projekte u Podgorici, resor sporta izdvojio je sveukupno oko 500.000 eura, a sportski objekti biće dostupni za čak 21.700 učenika i studenata.

“Razvijanjem sportske infrastrukture pokazujemo da su briga o našim građanima i promocija zdravih stilova života neizostavan dio svake uspješne zajednice. Dakle, poruka je jasna – ako želimo da se što više djece i mladih bavi sportom moramo im stvarati još povoljnije uslove”, istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

On je rekao da djeca i mladi zaslužuju da imaju obezbijeđen prostor na kojem mogu da zaigraju, odnosno krenu i nastave sa ostvarivanjem svojih sportskih snova.

. .
Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković zahvalio se Ministarstvu sporta i mladih i ministru Janoviću, kao i ljudima iz Fudbalskog saveza i svim partnerima na podršci koju kontinuirano pružaju Glavnom gradu u oblasti unapređenja sportske infrastrukture.

”Kada se osvrnemo iza sebe i kada shvatimo koliko je novca, energije i truda uloženo u sportsku infrastrukturu na teritoriji Glavnog grada i šta to sve znači za kvalitet života, posebno kada govorimo o uslovima za bavljenje sportom u osnovnim i srednjim školama, meni kao gradonačelniku ne ostaje ništa nego da konstatujem ogromno zadovoljstvo zbog toga” istakao je Vuković.

On je najavio da će Glavni grad i ubuduće nastaviti sa značajnim ulaganjima u oblasti sporta, te da će se u narednom periodu rekonstruisati šest poligona.

”Zahvaljujući partnerstvu Glavnog grada i Ministarstva sporta, ove godine ćemo rekonstruisati šest sportskih poligona na teritoriji Glavnog grada, ne samo u užem gradskom jezgru, u Staroj Varoši i Bloku V, nego i u ruralnim područijima i prigradskim naseljima, počev od Pričelja u Piperima, do poligona u Mojanovićima, pa do ovog novog poligona koji smo dobili na Barutani”, zaključio je gradonačelnik, naglašavajući da se u Podgorici dešava svojevrsna renesansa jer se toliko toga radi na planu sportske infastrukture.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve