Svečana sjednica Skupštine opštine Budve, upriličena povodom Dana opštine, 22. novembra – Dana oslobođenja Budve, počela je u hotelu Palas u Petrovcu. Međutim, organizatori i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, postarali su se da ceremonija ne prođe bez skandala.

foto RTV Budva

Na današnjoj svečanoj sjednici nije ispoštovana državna himna, jer je intonrana skraćena verzija.

Predsjednik budvaske Opštine Marko Carević je tim povodom rekao da je bilo dogovoreno da se intonira instrumental kompletne himne, kao i da mu je žao što je došlo, kako tvrdi do tehničkae greške, pa je zbog toga emitovana samo jedna strofa himne. Nakon intoniranja himne u salu su ušli jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i menadžer Opštine Budva Milo Božović.

Potom su sjednicu napustili odbornici DPS-a i odbornici vladajuće Crnogorske i SDP-a i član Predsjedništva Građaskog pokreta URA Blažo Rađenović.

Carević je nakon završetka sjednice kazao da on državnu himnu poštuje.

“Žao mi je, nije bila namjera, desi se”, rekao je on.

Predsjednik budvanskog DPS-a, Predrag Jelušić osudio je ovaj postupak i naglasio da su ogorčeni zbog ovakvog nepoštovanja himne države Crne Gore.

Tokom obraćanja na sjednici Carević je istakao da je prije nepunih godinu dana, izabran za predsjednika opštine kao funkcioner Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta.

“Kada sam došao na čelo grada, malo sam mogao pretpostaviti o tome kakvi me izazovi čekaju. Naviknut na rad u privatnom sektoru, vođen inicijativom i preduzetničkim duhom shvatio sam da ulazim u svijet u kojem su kompromis i dogovor neophodni. Da su interesi mnogostruki i često protivni javnom interesu građana. Da je javna uprava bila način da se kupi socijalni mir što je često čini sporom u rješavanju čak i prostih problema. Ipak, uvažavajući različitost pogleda i ideja ljudi koji čine vlast, a prije svega vođen vizijom boljeg grada, smatrao sam da su određeni ciljevi prioritet i založio se profesionalno, a često i lično, da se ti ciljevi ostvare. Bez jake volje, lične i političke, nije moguće napraviti promjene”, poručio je on.

Carević je dodao da ostaje pri mišljenju da, uzimajući u obzir ovlašćenja opštine, lokalna samouprava mora sarađivati sa državnim vlastima jer je to u najboljem interesu njenih građana.

“Prevazilazeći partijske i ideološke razlike, trudiću se i dalje da između dva nivoa vlasti gradim mostove saradnje i razumijevanja. Stupivši na ovu odgovornu dužnost, želio sam da dokažem da se u pravom smilu može biti predsjednik svih građana. Danas lokalna uprava funkcioniše na zakonu i propisima a ne partijskim interesima i političkoj diskriminaciji. To čini suštinsku razliku između nas i naših prethodnika”, zaključio je on.

Predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović je podsjetio da se na toj funkciji nalazi nepunih godinu dana.

“Kao prvi među jednakima, rukovodim najvažnijim organom koji odlučuje o budućnosti razvoja našeg grada. Bez obzira na porijeklo, partiju ili društveno opredjeljenje, mi moramo biti svjesni naše ljudske i moralne odgovornosti! Odgovornosti prema svakome građaninu Budve koji je izašao na izbore 2016. dao nam povjerenje da mi u svojoj najboljoj i najpoštenijoj namjeri donesemo odluke koje znače bolju budućnost Budve. Ja sam veoma ponosan na rezultate ostvarene u prethodne tri godine. Kada smo došli 2016. godine zatekli smo ponor; zatekli smo Budvu koja je dotakla dno i u prostornom i u društveno- ekonomskom smislu. Danas, 2019. godine Budva je opština koja normalno funkcioniše. Ali ovo nije kraj – ovo je tek početak”, rekao je on između ostalog.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve