Subota, 30 Septembra, 2023
Rubrika:

SKANDAL Ovo je urednik IN4S – slavni kubanski bokser: Srzentić tvrdi da rektor Božović laže kada kaže da je taj portal medij!

IN4S je kreiran kao borbeni medij, rekao je rektor Vladimir Božović u martu ove godine. Portal IN4S nije upisan u u Evidenciji medija, tvrdi ministarka Tamara Srzentić. Taj ultradesničarski mediji u impresumu kao odgovornog urednika naveo je slavnog kubanskog boksera Feliksa Savona, čime se očigledno sprdaju sa državom i njenim organima!

Portal IN4S, medijsko čelo rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića i njegovog saborca Gojka Raičevića, posljednjih dana u žiži javnosti je zbog brutalnih prijetnji koje je dobio lider Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

Taj ultradesničarski radikalni portal koji uvijek ističe blisku vezu sa SPC u Crnoj Gori i koji se finansira iz vrlo sumnjivih izvora NIJE NI UPISAN KAO MEDIJ, otkrila je juče ministarka Tamara Srzentić.

Portal Aktuelno otkriva nove detalje koji su javno objavljeni na istom tom portalu.

U dijelu IMPRESUMA navodi se da je glavni i odgovorni urednik Félix Savón. Ime glavnog urednika je jedino koje je napisano na latinici. 

Boljim poznavaocima sporta ime Felix Savon je poznato iz perioda od 1980-2000, godine kada je on harao u boksu na Olimpijskim igrama. Dakle, Božović i Raičević su za “urednika”  formalno stavili ime ovog slavnog kubanskog boksera. 

Felix Savon

Ovo je veliki propust državnih organa odnosno Ministarstva javne uprave i digitalnih medija i Agencije za elektronske medije koji su zaduženi da prate formalnu ispravnost osnivanja medija. Oni nijesu odgovorili na pitanja portala Aktuelno.

Međutim, juče je Srzentić u odgovoru koji je objavila građanska inicijativa “21. maj” otkrila da portal IN4S nije upisan u u Evidenciji medija koju vodi Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija zbog čega su i prepoznali potrebu za daljim medijskim reformama kako bi se, kroz evidentiranje, podstakla i odgovornost medija zbog neprimjerenog sadržaja i govora mržnje.

Ova informacija je posebno problematična jer se na portalu IN4S pozivaju kompanije da se reklamiraju na njihovom mediju! Takođe, postoji i cjenovnik oglašavanja, a nije upisan kao medij! Sve ove informacije otvaraju i pitanje pravne odgovornosti.

Božović lažno predstavlja IN4S

Božović je u svojim javnim nastupima volio da govori o portalu IN4S koji je poznat kao propagandna ispostava srbijanske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), ali i po vrlo desničarskim i radikalnim stavovima koji nerijetko promoviše govor mržnje. Lice koje se eksponira za potrebe Božovića kao rukovodilac In4s.net je Gojko Raičević.

Infors je stvoren kao krik očaja u uslovima medijske, ali i političke okupacije. On je kreiran kao borbeni medij za opstanak identiteta koji je bio ukliješten u totalitarističkim čeljustima. Infors je s obzirom na težinu ključnih afera koje je pokretao bio prinuđen da maltene radi u ilegali. Novinari i saradnici su bili razmješteni na različitim geografskim lokacijama. Bila je to zaista veličanstvena, žilava i hrabra borba, u kojoj je trebalo inteligencije da se ,umakne‘ svim režimskim zamkama. Koristeći fluidnost i snagu interneta, srušen je monolit lokalnih mejnstrim medija. Zasluge IN4S-a za izvojevanu slobodu su ogromne.“- saopštio je Božović u martu ove godine, kada je već obavljao dužnost v.d. rektora Univerziteta Crne Gore.

Nakon svega na potezu su nadležni državni organi da nakon 13 godina konačno riješe ovo pitanje.

Rektor Vladimir Božović
Gojko Raičević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SKANDAL Ovo je urednik IN4S – slavni kubanski bokser: Srzentić tvrdi da rektor Božović laže kada kaže da je taj portal medij! – CG Vijesti
11.08.2021-06:51 06:51

[…] Aktuelno […]

džudović
11.08.2021-08:08 08:08

Raičević baš djeluje “intelektualno”. Prije mi liči na nekog žderonju.

Vi
11.08.2021-11:32 11:32

A Vi ste njihov agresivni Crnogorski brat blizanac…..

Neko tamo
11.08.2021-13:46 13:46

Taj četnicki zadrugarski portal nije mediji nego batina srba i spc samo pogledajte koja kolicina mrznje i cetnistva je na tom portalu kako njihovih tekstova i objava tako i komentari sa nauvredljivim psovkama prema svima koji nijesu srbi

Neko tamo
11.08.2021-13:47 13:47

Davno je sa tom druzinom trebalo stati na kraj

Neko tamo
11.08.2021-13:51 13:51

Da je srece ta banda bi davno iza resetaka treba taj mediji ugasiti

Valter
11.08.2021-19:42 19:42

Vladimir Bozovic skoro 2 decenije agent srpskih i ruskih sluzbi. Za one koji ne znaju.

Dzarezz
11.08.2021-21:07 21:07

Bivšem režimu su najveći neprijatelji bili Crnogorci koji su kritikovali kleptokratsku i mafiokratsku vlast. IN4S i SPC finansirala je Država našim novcem. I kako se to završilo? Imami li više Državu? Đe su crnogorske institucije? Što je sa crnogorskom nacijom? Pošmrkali ste i prokockali Državu! Jedinu satisfakciju nalazim u tome da će Vam se konfiskovati sva imovina i da ćete ostak života provesti iza rešetaka.