Utorak, 28 Marta, 2023
Rubrika:

Sjutra protest: Ne mobingu i diskriminaciji u RTCG-u, Raonić da podnese ostavku

Kako su istakli, najbolje bi ipak sam direktor TVCG Boris Raonić, da jeste bio aktivan član društva, razumio što je to građanski otpor

Sjutra, u subotu 4.februara sa početkom u 12 časova, ispred predstavništva Direktorata za medije Crne Gore, grupa građana Podgorice, pridružiće se protestu kojim se traži prestanak “politike” mobinga i diskriminacije novinara i novinarki, kao i širenja straha i prijetnji svima onima koji pokazuju svoje neslaganje za postupanjem menadžmenta javnog servisa RTCG.

“Ovim putem zahtjevamo javnu osudu ovakvih ponašanja od strane menadžmenta RTCG, kao i javno izvinjenje kako novinarima koji su doživjeli diskriminaciju tako i građanima koji su se spontano okupili prošle subote da iskazu svoj otpor i neslaganje sa kršenjem osnovnih ljudskih prava, a ubrzo su od strane direktora RTCG nazvani izmanipulisanom grupom’, navodi grupa građana.

Kako su istakli, najbolje bi ipak sam direktor TVCG Boris Raonić, da jeste bio aktivan član društva, razumio što je to građanski otpor.

“Pošto je sada više nego jasno da igra političke igre, zahtjevamo njegovu ostavku kao i ostavku menadžmenta javnog servisa RTCG”, ističu.

Okupljanje će, poručuju, biti mirno.

“Svaki vid drugačijega ponašanja smatraćemo namjernim ometanjem ovoga iskrenog procesa pobune zbog kršenja ključnih ljudskih prava”, poručuje grupa građana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve