Kako je saopšteno iz naše kuće sporta u 2020. će se sufinansirati do 70 odsto iznosa za članarinu djeci koja su članovi klubova u sljedećim sportovima: vaterpolu, košarci, odbojci, fudbalu, rukometu, džudou, atletici, boksu, jedrenju, karateu, skijanju i tenisu.

Prijave na konkurs imaju klubovi koji imaju najmanje jednu seniorsku ekipu u kolektivnom sportu, odnosno najmanje jednog seniora takmičara u pojedinačnom sportu, koji učestvuju u sistemu takmičenja koje organizuje nadležni nacionalni sportski savez, sastavljenu od sportista registrovanih kod tog saveza.

Sufinansiraće se članarina za djecu rođenu 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011. godine, koja za vrijeme važenja ove Odluke mogu najviše tri puta promijeniti vrstu sporta ili sportski klub.

„Ovom inicijativom imamo za cilj da proširimo bazu naših sportista, omogućimo djeci da se još više bave sportom, pružimo pomoć roditeljima, a ujedno i damo podršku sportskim klubovima. Uvjeren sam da na ovaj način gradimo zdravu i blistavu budućnost naše države, kao i da formiramo nove crnogorske šampione“, istakao je mnistar sporta i mladih Nikola Janović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve