Sindikat Uprave policije reagovao je na današnje izjave bivšeg predsjednika Opštine Budva, Marka Bata Carevića i bivšeg predsjednika SO Budva, Krsta Radovića, koji su, između ostalog, kazali da “policajcima grade put, a oni ih tuku i hapse”. U reagovanju su istakli da je Carević iznio grube neistine na račun njihovih stambenih objekata i na okolnosti izgradnje, kao i da je degutantno jer se nakon incidenata u Budvi uopšte pojavio na otvaranju puta u naselju Dubovica.

Marko Carević

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Povodom današnjeg otvaranja puta S53 u budvanskom naselju „Dubovica“ koji vodi do zgrada prosvjetnih radnika i jednog dijela zgrada u kojima stanuju članovi Sindikata Uprave policije, a u vezi javnog obraćanja prisutnima od strane Marka Carevića i Krsta Radovića, Sindikat Uprave policije, radi istinite i tačne informisanosti crnogorske javnosti, daje sljedeće saopštenje:

Poštovani g-dine Careviću, u najmanju ruku je licemjerno i degutantno da se danas, poslije svih sramnih dešavanja, pojavite na otvaranju prve faze saobraćajnice u naselju Dubovica i tom prilikom iznešete grube neistine na račun naših stambenih objekata i okolnostima izgradnje. Licemjerno je zbog toga što ste prethodnih 10 dana ispred zgrade SO Budva sve policijske službenike, od kojih većinu poznajete i lično, izložili najbrutalnijim napadima, prozivkama, šikaniranjima, klevetama i poniženjima od jednog dijela vaših pristalica.

Da li su prijetnje porodicama i djeci policijskih službenika već zaboravljene, pa ste se danas “restartovali” i kitite tuđim perjem? Da li je rečenica upućena policijskom službeniku u kordonu : “Dabogda se svaka majka koja je rodila policajca od raka raspadala” i bezbroj drugih prijetnji kako ćete nam klati članove porodice pa čak i djecu, vrijedna sve vaše današnje priče? Da li je to vaš strah i neodlučnost ili Vam je na kraju poslije svega ostalo da šetate sa svojom svitom budvanskim ulicama i presijecate vrpce? Mislimo da ste to i zaslužili jer su vas danas i članovi vaše porodice ostavile, i to vaša stara majka, žena i kćerka koju ste postavili u masi ispred kordona da nas kunu i proklinju i u kamen zatucaju, da nam prijete vrijeđaju, ista ona vaša porodica koja je zajedno sa nama gutala suzavac dok ste vi u kafani pili hladni napitak “Heineken”. Vjerovatno pokušavate da kopirate pojedince iz opozicije koji su se 2015 godine u restoran “Kristal” gostili i jeli koljenice dok su građani na ulice (njihovi glasači) bili prepušteni sami sebe!

Da li poslije svega imate obraza da kažete ove neistine, umjesto da se kao odgovoran političar i doskora ugledan privrednik ogradite od divljaštva mase koju ste zajedno sa koalicionim partnerima instruisali da napada i ponižava policajce.

Radi objektivnog informisanja javnosti u Crnoj Gori ukazujemo na par činjenica a tiču se naših objekata na tom lokalitetu:

1. Neistina da je vaša administacija dala zemlju za izgradnju zgrada za policijske sluzbenike;

2. Neistina je da ste nam dali struju i vodu, jer smo sve uredno platili od svojih novaca;

3. Neistina je da su nam građani gradili i plaćali stanove naših kolega. Veoma dobro se zna cijena metra kvadratnog za stanove koju su svi službenici platili;

4. Netačno je da ste, osim date saglasnosti za el. Kablove, ista drugo uradili i preduzeli po pitanju regulisanja struje za naše objekte. Uz veliku podršku ljudi u CEDIS-u, kojima se ovim putem javno zahvaljujemo, uspjeli smo da priključimo sve objekte na el. napon. Koliko ste doprinijeli rješavanju problema sa napajanjem stujom dovoljno govori činjenica da već godinu ipo čekamo opštinsku Saglasnost za upis trafostanice koju smo mi izgradili od sopstvenih sredstava a sa koje će se napajati, osim naših, i zgrade zaposlenih u prosvjeti.Napominjemo da trafostanica još uvijek nije puštena u rad upravo zbog vaše administracije.

5. Neistina je da ste Vi izgradili potporni zid iznad naših zgrada. Taj potporni zid je izgrađen našim i novcem naših kolega.

Ove naše tvrdnje lako je provjeriti jer o svemu posjedujemo validnu dokumentaciju.

Jedno važno pitanje se sada postavlja a tiče se saznanja da je vaša firma bila podizvođač u ovim sumljivim poslovima jer ste upravo potporni zid koji smo mi gradili našao u projektu ove saobraćajnice koju ste danas otvorili? Ovo pitanje ćemo tek ispitivati!

Upravo zbog nesposobnosti i neznanja vaše administracije još uvijek ne možemo da upišemo zgradu u katastarske evidencije.

Gospodo Careviću i Radoviću, ljudski bi bilo da ste se danas jasvno obratili prisutnima na otvaranju riječima da preuzmete odgovornost za nedjela vaših pristalica prethodnih desetak dana a koja su bila usmjerena na pripadnike policije. Kada govorimo o nedjelima mislimo na najbrutalnije, najprizemnije i najvulgarnije uvrede i napade upućene prema policijskim službenicima. Bolje vam je to nego da se kitite tuđim perjem ko je kome dao čiju zemlju jer javnost danas vidi da ste upravo Vi dobili najviše državne zemlje nego što je bilo koja lokalna samouprava ustupila Sindikatima otkada postoji ta praksa saradnje između lokalnih samouprava i Sindikata. Čisto radi informisanja javnosti moramo reći da samo zemlju za izgradnju stambenog objekta za zaposlene u policiji dobili na samom početku stvaranja Vaše imperije i vaših miliona a kasnije otimačine državne zemlje i dijela obale mora.

Zato Vam gospodo poručujemo da težak socijalni status policjskih službenika ne koristite u dnevno političke svrhe i sticanje političkih poena. Policija se neće baviti politikom, odgovorice na svaki zadatak profesionalno bez izuzetaka.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve