Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Sindikat medija: Vrijeđanje i maltretiranje novinara je neprihvatljivo

Podsjećaju da su krajem prošle godine usvojene i izmjene Krivičnog zakonika u cilju jače krivično-pravne zaštite novinara/ki i tokom obavljanja novinarskih zadataka

Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje napad na novinarsku ekipu Gradske Televizije juče u Grblju i poziva nadležne organe da identifikuju i procesuiraju vinovnike ovog incidenta, saopšteno je iz Sindikata.

“Vrijeđanje i maltretiranje novinara/ki s ciljem da se spriječi izvještavanje je neprihvatljivo i ovo je samo još jedan u nizu ovakvih slučajeva u posljednje vrijeme u Crnoj Gori. Na meti su novinari/ke i medijski radnici/ce iz različitih medija, sa različitim uređivačkim politikama. Neslaganje sa izvještavanjem ili uređivačkom politikom ne može biti alibi za ovakve i slične napade. Zbog toga Sindikat medija još jednom ponavlja da svim novinarima/kama mora biti omogućeno da slobodno izvještavaju i da nadležni moraju zaustaviti i kazniti bilo koji vid pritiska, od koga god da dolazi”, navode u saopštenju.

Podsjećaju da su krajem prošle godine usvojene i izmjene Krivičnog zakonika u cilju jače krivično-pravne zaštite novinara/ki i tokom obavljanja novinarskih zadataka.

“Stoga se nadamo da će ovakvih slučajeva biti manje ali i apelujemo na nadležne organe da svaki slučaj ozbiljno shvate i dovedu do kraja”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve