Reprezentativni gradski sindikat energetike Crne Gore i Sindikalna organizacija CEDIS-a Podgorica, najoštrije osuđuju protivzakonite aktivnosti pokreta Odupri se 97000, koje su juče ispoljene protiv zaposlenih u ovom preduzeću.

“Posebno osuđujemo što su jučerašnjim aktivnostima i blokadom jedinog ulaza onemogućili slobodu kretanja, tj ulaska i izlaska zaposlenih i potrošača, čime su ugrozili Ustavna prava, slobode rada i kretanja građana Crne Gore. Ujedno je dovedeno u pitanje nesmetano odvijanje procesa rada CEDIS-a čije su djelatnosti, distribucija tj. isporuka električne energije potrošačima i održavanje energetskih objekata, utvrđene kao djelatnosti od opšteg interesa za društvo u cjelini. Proizvodnja i prodaja električne energije u nadležnosti su Elektroprivrede Crne Gore, a cjenovna politika u nadležnosti Regulatorne agencije za energetiku Crne Gore”, kazao je predsjednik Granskog sindikata Energetike Crne Gore i Sindikalne organizacije CEDIS-a Podgorica, Bešir Kajević.

Poručio je da iz sindikata očekuju da će nadležni organi preduzeti radnje i aktivnosti iz okvira svoje nadležnosti protiv aktera ovih nedjela, a sve u cilju zaštite prava i slobode zaposlenih i građana, kao i odvijanja nesmetanog procesa rada CEDIS-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve