Četvrtak, 7 Jula, 2022
Rubrika:

Šenlučenje “albanskog četnika” i svetosavske hipi komune: “Nad Sinjajevinom živa vatra seva, da vidimo kog ‘ekologa’ nema”

Pod uticajem ekološki osvješćenog "albanskog četnika" hipi-komuna litijaša na Sinjajevini je svoju parolu "Ne damo svetinje" prilagodila novonastaloj situaciji. Prekrojili su je u "Ne damo Sinjajevinu" i time nastavili sa parapolitičkim akcijama iniciranim još krajem prošle godine od strane svetosavskih političkih obavještajnih i klerofašističkih centara.

Zamislimo hipotetičku situaciju – strani državljanin dođe u Crnu Goru po prvi put i želi da mu neko objasni šta se dešava na Sinjajevini posljednih nekoliko dana – većini građana Crne Gore bilo bi veoma teško ili gotovo nemoguće da smisli objašnjenje. Kako neupućenom čovjeku objasniti proces putem kojeg protest šačice ekoloških aktivista, bukvalno preko noći postaje paravojna, suberzivna akcija u koju su umješane političke, parapolitičke, obajveštajne i propagandne strukture, domaćih političkih snaga, ali i onih iz susjednih država!?

Albanski četnik i član Crne trojke Dritan Nemanja Abazović sa svojom svetosavskom hipi-komunom u subverzivnoj akciji na Sinjajevini

Crna Gora je ekološka država i sasvim je legitimno da uz adekvatnu  argumentaciju grupa aktivista brani neki lokalitet za koji smatraju da predstavlja, kako su kazali, “ekološko blago”. Ali nakon  što se u čitavu priču umješalo rukovodstvo URA-e na čelu sa predsjednikom te partije i članom Crne trojke crnogorske politike Dritanom Abazovićem ova priča je dobila radikalan zaokret.

Ekološka bajka o odbrani “prirodnih blaga” preko noći se pretvorila u krimi-špijunski roman o političko-obavještajnom djelovanju koje je poslužilo za nastavak propagandnog rata protiv Crne Gore i NATO-a od strane svetosavskih i antizapadnih centara moći.

“Ne damo (svetinje) Sinjajevinu”

Saga je počela nakon što su mediji najavili da će  Vojska Crne Gore od 19. oktobra do 23. oktobra obaviti vojnu vježbu na poligonu na Sinjajevini. “Ekološki branitelji”, njih desetak, brzinom svjetlosti stvorili su se na tom lokalitetu da brane prirodna blaga – čitaj golet, nekoliko tamošnjih katuna koje više niko ne koristi, ali i nekoliko grla autohtone stoke.

Ali samo dan nakon akcije “ekologa” čitava priča dobila je politički prizvuk kada se u tipičnoj potrazi za jeftinom propagandom i subverzijom svega što je bivša vlast započela, “ekolozima” pridružilo rukovodstvo URA-e na čelu sa samoproklamovanim “albanskim četnikom” zelenim Abazovićem.

Ulcinjski Apolon (kako nazivaju Abazovića) i njegovi svetosavski saborci izverzirani u litijaškom šenlučenju, u stilu prave hipi-komune iz 60-ih, proveli su cijelu noć na mjestu gdje je Vojska planirala da izvede vojnu vježbu. Te Abazovićeve političke aktivnosti, kao i nebrojeno puta da sad, poslužile su za iniciranje svetosavske akcije specijalnog rata protiv jedne od temeljnih institucija države – Vojske Crne Gore, uz dovođenje u sumnju samog koncepta članstva naše zemlje u NATO-u.

Dritanovi ekološki litijaši: Litije zamijenili borbom za očuvanje prirode

Pod uticajem ekološki osvješćenog “albanskog četnika” hipi-komuna litijaša na Sinjajevini je svoju parolu “Ne damo svetinje” prilagodila novonastaloj situaciji. Prekrojili su je u “Ne damo Sinjajevinu” i time nastavili sa parapolitičkim akcijama iniciranim još krajem prošle godine od strane svetosavskih političkih obavještajnih i klerofašističkih centara.

Koliko je ekološki osvješćeni Abazović, bio upućen u koncept vojnih vježbi  najbolje govori i njegov predlog da “postoji mogućnost da Vojska trenira i negdje u regionu”!? S obzirom da Abazović nije ministar odbrane neke države u regionu ovakva izjava može da se okarakteriše samo kao kombinacija diletantizma, neupućenosti i licemerja “korisnog idiota” (kako ga je nazvao određeni broj regionalnih novinara i kolumnista) kojem nije stalo do ekologije, već do jeftinog politikantstva.

Korisni idiot Nemanja

Međutim, Abazović koji je odavno od strane svetosavskih propagandno-obavještajnih centara okarakterisan kao “korisni idiot” sa veoma značajnom ulogom u njihovom velikosrpskom projektu poniženja Cnre Gore i njenih institucija, i ovoga puta je dobro odigrao svoju ulogu.

Ulcinjski Apolon, obuzet svojim izgledom i načinom na koji će ga percipirati ljepši pol, vjerovatno nije primijetio da je postao batina u rukama svetosavske obavještajno-propagandne mašinerije kojoj je Sinjajevina dobro došla da uruši ugled Vojske Crne Gore i pokaže zube NATO-o partnerima.

Nakon fotografija koje su se proširile interenetom gdje se vide isti oni litijaši sa uzdignuta tri (istina spojena) prsta u znak velikosrpskog raspoznavanja koji su do juče defilovali ulicama, postalo je jasno da ovaj protest nema nikakve veze sa ekologijom, već sa uvijek prisutnom potrebom svetosavaca da ponize i destabilizuju Crnu Goru na bilo koji način.

Cilj je bio poniziti našu vojsku čime bi samoproklamovani “ekolozi” ponizili sve ostale institucije, državu i sve građane koji je doživljavaju kao svoju jedinu kuću. U tome su nažalost i uspjeli jer je Vojska Crne Gore odložila za neki drugi period vojnu vježbu. Iako je Ministarstvo odbrane naglasilo da nijesu odustali od vježbe na Sinjajevini, to je slaba utjeha za one koji su vjerovali u snagu državnih institucija.

Tabloidna ofanziva

Napori albanskog četnika i njegove grupe svetosavskih “ekologa” nijesu ostali nezapaženi od strane propagandnih centara koji čine okosnicu hibridnog ratovanja svetosavske centrale protiv Crne Gore.

Beogradski tabloidi danima su se naslađivali i orgijali po naslovnim stranama zbog “trijumfa narodnih straža” koje su uspjele da odbrane Sinjajevinu od “mračnih sila” crnogorske vojske i NATO-a. Zamislite, u Beogradu se slavilo što je vojsci Crne Gore onemogućeno da na svom zemljištu u svojoj državi sprovodi vojnu vježbu.

“ŽESTOK RAT ZA SINJAJEVINU, NARODNE STRAŽE SPREČILE VOJSKU CRNE GORE I NATO DA ZAUZMU PLANINU: Bitka nije završena, može li narod izdržati”, “NATO BESNI Oglasio se Stoltenberg posle poraza alijanse na Sinjajevini! Crnogorska katunska konjica potukla Milove specijalce”, “DEČAK BRANI SVOJU PLANINU: Mališan u pripravnosti čeka NATO vojnike”.

Ovakvim tekstovima  srbijanski tabloidi kao okosnica hibridnog ratovanja, slavili su poraz države Crne Gore i njenih institucija, koje su sa druge strane pokazale da su nemoćne pod naletom antidržavnih političkih i klerofašističkih snaga potpuno revitalizovanih nakon 30. avgusta.

SAO Sinjajevina

Nakon svega stekao se utisak da je u ovakvoj političkoj atmosferi poželjno što aktivisti sa Sinjajevine priželjkuju da nakon SAO Budva, Sinjajevina postane nova Srpska autonomna oblast u Crnoj Gori.

Katunska konjica, ako je suditi po beogradskim tabloidima, postala je herojska svetosavska sila kakva nije viđena još od poraza njihovih ideoloških predaka koji su se predvođeni đeneralom Dražom Miahilovićem takođe kao gerila borili po planinskim predjelima.

Da bi štimung na Sinjajevini bio potpun, Dritan Nemanja Abazović i njegovi “ekolozi” pozajmljeni iz redova udarnih profesionalnih litijaša vjerovatno su očekivali srpsku vojsku koja bi trijumfalno umarširala na crnogorsku teritoriju i ozvaničila veliku pobjedu protiv NATO-a.  A možda bi usput otpjevali njihovu čuvenu “Spremte se spremte … ekolozi”, ili “Nad Sinjajevinom živa vatra seva…” kao osvetu za 1999. godinu.

“Ekološka” koreografija

Ako osvajanje Sinjajevine prođe tek tako, vojska se povuče a NATO ostane po strani kao što je to učinio generalni sekretar Jens Stoltenberg, ovo što se dešava posljednjih dana biće samo pokazna vjezba kako će se osvajati nove oblasti kad svetosavski centri ocjene da je vrijeme i nađu “valjan” razlog.

Poučeni katastrofom koju su doživjeli ‘90-ih, neće nastupati sa naoružanjem i vojskom jer im je mnogo jeftiniji i bezbjedni angažman priučenih korisnih idiota. Svetosavski obavještajni centri znaju da su im za tu svrhu idealni razni albanski četnici, koji su (ne)svjesni šta čine, dok zaslijepljeni jašu na talasu trenutne političke slave.

Sa druge strane država je po ko zna koji put pokazala nemoć pred svetosavskim propagandno-obavještajnim, parapolitičkim i klerofašističkim centrima.

U političkom vakumu neizvjesnosti koji je nastupio nakon izbora 30. avgusta, zbog visokog nivoa tolerancije prema grupi “građana”, neodržavanje vojne vježbe na Sinjajevini postalo je još jedan šamar koji je nova vlast lupila, ne odlazećoj vlasti, već samoj državi.

Šta je sljedeće?

Balša Knežević

Najnovije

Demokrate: Članovi Sudskog savjeta već dogovoreni, to su Vučinić, Korać, Šoć, Medojević, a moguće...

“Zli jezici” govore da su imena članova Sudskog savjeta već dogovorena i, da su to: Nebojša Vučinić, Radoje Korać, Dragan Šoć, Dražen Medojević a, moguće i (ili) Aneta Spajić, saopštile...

Dukaj odgovorio Bogdanoviću: Mandat predsjednika skupštine traje koliko i njen mandat

Ministar javne uprave Maraš Dukaj odgovorio je na otvoreno pismo predsjednika kluba poslanika Demokrata Borisa Bogdanovića. “U odnosu na Vaše navode iz otvorenog pisma da je predsjedniku Skupštine...

Đurović sjutra sa liderima parlamentarnih političkih partija

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastaće se sjutra sa liderima parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore. “Ključne teme sastanka odnose...

DF traži od Abazovića i Jokovića da održe riječ: Većinska Crna Gora očekuje da...

Većinska Crna Gora očekuje da Vlada u petak izglasa usaglašeni tekst Temeljnog ugovora i bez nepotrebnog odlaganja riješi ovo pitanje, ocijenili su iz Demokratskog...

Đukanović sa predstavnicima dijaspore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Saveza dijaspore i iseljenika Crne Gore Muamera Kalića i člana predsjedništva Saveza i predsjednika Saveza Crnogoraca...

Najčitanije

Povezano

DF traži od Abazovića i Jokovića da održe riječ: Većinska Crna Gora očekuje da Vlada u petak izglasa tekst Temeljnog ugovora

Većinska Crna Gora očekuje da Vlada u petak izglasa usaglašeni tekst Temeljnog ugovora i bez nepotrebnog odlaganja riješi ovo pitanje, ocijenili su iz Demokratskog...

Abazović u Austriji: Nekome je važniji ugovor sa SPC, nekome Sudski savjet, nijesmo svi isti

Premijer Crne Gore Dritan Abazović saopštio je na zajedničkoj konferenciji sa kancelarom Austrije Karlom Nehamerom, da vjeruje da Crna Gora posjeduje sve karakteristike i da...

Bursać: Abazović je Vučićeva štetočina koja bi da obezglavi Crnu Goru!

Piše: Dragan Bursać “Pa će se onda neki budući istoričari i zasmijati od muke, dok budu govorili o hrabroj i ponosnoj zemlji Crnoj Gori koju...

Završen sastanak lidera partija: Vlada će sjutra raspravljati o ugovoru sa Crkvom Srbije, ali nije izvjesno glasanje i usvajanje!

U zgradi Vlade Crne Gore završen je sastanak predsjednika države Mila Đukanovića i predstavnika partija koje podržavaju Vladu. Na sastanku je glavna tema bila...

Komentari

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
vasojevic
22.10.2020-14:08 14:08

Koji crni ekolozi? Srbolozi iz Spc! Gadno ih je vidjet i na fotografijama.

Plava Ptica
22.10.2020-15:26 15:26

Pa,sami ste krivi.Blaga ili bolje reci nikakva reakcija na ociglednu provokaciju!Pitam se samo,ima li patriota medju vama CrnoGorcima?Ukoliko im ovo prodje,ocekujte proglasenja raznih “sao”,krajina…ma crno vam se pise!

Ćipur
22.10.2020-17:41 17:41

Sto ne objavljujete komentare

Milan
22.10.2020-20:00 20:00

Vec sam jednom postavio pitanje ima li odje osnova da se krivicno neko goni za podrivanje odbrambenog sistema Crne Gore? Milio bih da neko odgovori, ko se razumije u te stvari.

Atlantida
23.10.2020-09:34 09:34

Gospodine Kneževcu , možete li u par rečenica da napišete zašto nikoga više nema po selima i katunima? Šta je uzrok a ne posledica sve nas u našoj državi zanima. Da vidimo gdje je to u proslosti zapelo.