Utorak, 5 Jula, 2022
Rubrika:

SELEKTIVNOST GRANTOPREŽAČICE POSTALA OČIGLEDNA: Nema granta za koji bi pomenula prijatelje iz Granda!?

Iako puna usiljenosti i neiskrenosti, izjava Ćalović Markovi za jednu od njenih propagandnih platformi, ipak je poslužila da potvrdi pisanje portala Aktuelno – da ona ne smije da pomene određene strukture za koje se sumnja da su povezane sa organizovanim kriminalnom i korupcijom

Najpoznatija grantoprežačica, koja je još prije više godina patentirala sistem ”afera za novac iz fondova” Vanja Ćalović Marković konačno se nakon, za nju poduže pauze od javnih nastupa, oglasila na jednoj propagandnoj platformi poznatoj po njenom promovisanju.

Nakon što se vedeta grantova i bivša službenica najgore vlade u istoriji, relaksirala od širenja odabranih afera i targetiranja pogodnih meta, vratila se u javni prostor da bi građanima Crne Gore ”otkrila toplu vodu” izjavom da su  ”veze kriminala i dijelova prethodne vlasti i dijelova sudske vlasti i svih segmenata sistema izuzetno snažne”.

Očigledno opterećena balastom nemogućnosti pominjanja suštine problema organizovanog kriminala i korpcije koji je povezan sa osobama za koje se sumnja da su sa njom u bliskim odnosima, Ćalović Marković je opet skrenula pažnju na ”afere” koje su, za ne daj Bože, čuvane u fiokama duboko kompromitovanog, osumnjičenog saradnika jednog od kriminalnih klanova, bivšeg GST-a Milivoja Katnića.

Čuvena grantoprežačica ponovo je pričala neodređeno o kriminalu i korupciji u ”vrhu DPS-a” pominjući pri tom slučajeve sudija Vesne Medenice i Blaža Jovanića.

Potvrđeno pisanje portala Aktuelno

Iako puna usiljenosti i neiskrenosti, izjava Ćalović Marković za jednu od njenih propagandnih platformi, ipak je poslužila da potvrdi pisanje portala Aktuelno – da ona ne smije da pomene određene strukture za koje se sumnja da su povezane sa organizovanim kriminalnom i korupcijom.

Alo, je*o te, brate! Što si reka’, druže? Koga da pomenem?

Treba podsjetiti da su, dokumenta agencije Evropske Unije za sprovođenje zakona – Europol, šokirala crnogorsku i regionalnu javnost nakon što je objelodanjeno koliko su duboke veze određenih struktura u policiji sa kriminalnim klanovima, o kojima se već duže vremena spekuliše.

Prema dokumentima Europola objavljenim na portalu Libertas, službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) označeni su kao članovi kavačkog kriminalnog klana, uz napomenu da bi ”istraga usmjerena na Lazovića i Milovića trebalo da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“.

Međutim, jedna od najpoznatijih grantogutačica u regionu, bivša funikcionerka najgore vlade u istoriji i direktorica NVO MANS Vanja Ćalović Marković, nakon objelodanjivanja pomenute dokumentacije, prosto se izgubila iz javnosti.

To je krajnje čudno za osobu koja jedva čeka da se objavi i nagovještaj neke ”afere” pa da počne da pjeni i targetira. Recimo, nakon objavljivanja takozvane ”afere” Pandora papiri, danima se nije skidala sa TV ekrana. Od njenih saradnika iz TV Vijesti i ”reformisanog” Javnog servisa koji je pretvoren u njenu platformu, pravila je poligon za jeftino aferašenje i pozivanje na javni linč predsjednika države Mila Đukanovića samo zato što je registrovao kompaniju koja nikad nije ni otvorila bankovni račun!

Slično je radila i kada je uhapšena bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ali i u slučaju hapšenja predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića.

Da li će Dejan Milovac ispitati sumnjive poslove njegove direktorice?

Njen najnoviji nastup dokaz je da čuvena grantoprežačica jednostavno ne smije da pomene aferu u koju su umiješani policijski funkcioneri bliski kompaniji BEMAX, takozvanom klanu Grand.

Što se krije iza ćutnje grandoprežačice?

Nakon novog medijskog nastupa Ćalović – Marković u kojem je dokazala da ne smije da pomene određene ”afere” i lica uključena u njih, treba ponoviti pitanje – zašto je grantoprežačica, poznata po targetiranju i krvoločnom javnom napadanju odabranih meta, zaćutala kada su u pitanju Lazovići, Junior i klanovi sa kojima su povezani!?

Treba podsjetiti da je Ćalović Marković prilikom gostovanja na TV Vijesti prošlog mjeseca, voditelj emisije skrenuo pažnju konstatacijom da – ’’mi ne znamo ko su Komita, Kardinal i Junior, i ko se krije iza nadimaka koji su se pominjali u kriptovanoj komunikaciji’’.

Vanju ovo ne zanima?

’’Ne znamo i pitanje je kad ćemo saznati i pitanje da li ćemo ikad saznati’’, bio je odgovor grantoprežačice na jednostavno pitanje, nakon čega je ekspresno zaćutala,  skrenula priču sa te teme.

Pitanja koja su se nakon toga otvorila su – odakle je ona znala da osobe koje se kriju iza tih nadimaka nikada neće biti procesuirane? Da li je Ćalović Marković znala ko se krije iza tih nadimaka, pa smatra da su ’’nedodirljivi’’ ili je u pitanju nešto mnogo očiglednije?

Prije svega u tom kontekstu treba ispitati sumnjivi način na koji su ona i njen brat stekli stanove, upravo u zgradi Bemax-a u Podgorici!

Hotel Podgorica – glavni štab OKG u sumnjivom vlasništvu, nezvanična zgrada bivšeg SDT-a, koju čuvaju korumpirani policajci i obezbjeđenje sa dugim cijevima, gdje policija ne smije da napravi raciju: Da li je Vanja ovdje dolazila da preuzme ključeve od stanova?

Podsjetimo, dok je bila rukovoditeljka stručnog tima Savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, i kada je sa te funkcije govorila o stanovima funkcionera bivše vlasti, Ćalović Marković je zaboravila da odgovori na pitanje – ko je njoj i njenom bratu kupio dva stana u zgradi ”Bemax” u Tološima?

Milovac je provalio?

Ono što je veoma indikativno je da je upravo kolega Vanje Ćalović Marković – Dejan Milovac pisao o vezama bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i kompanije BEMAX,  i o automobilu od 40.000 eura koju je njegov sin Petar kupio sa 19 godina!

Možda je baš okolnost što je Milovac pominjao ove sumnjive policijske funkcionere i njihove veze sa BEMAX-om uzrok spekulacija o sve zaoštrenijim odnosima, na ivici konflikta, između njega i direktorke MANSA Ćalović Marković.

Sumnjiva revizija u korist Ćalović vezana za zoo-seks aferu

Osim u slučaju Lazović -BEMAX – Grand, selektivnost Vanje Ćalović Marković očigledna je i revizijama Vrhovnog suda što se najbolje može vidjeti u slučaju vezanom za njenu zoo-seks aferu na Adi Bojani, iz 2014. godine. Tada je javnost ostala zgrožena perverzijama koje su se odvijale u jednom bungalovu, a u kojima je učestvovala direktorica MANS-a i njena dva psa, rase dalmatinac.

Eh da psi govore, svašta bi mogli ispričati…

Ćalović Marković je tada bez ikakvih dokaza, možda čak i iz želje za osvetom, saopštila da je snimak zoo-seksa koji je dostavljen gotovo svim redakcijama u Crnoj Gori montaža iza koje stoji Vladimir Beba Popović direktor Instituta za javnu politiku.

Popović je nakon ove paušalne tvrdnje akterku snimka Ćalović tužio pred Osnovnim sudom u Podgorici, koji je donio presudu da mu je Ćalović “povrijedila čast i ugled”. Ovu presudu potvrdio je i Viši sud u Podgorici.

Međutim, Ćalović Marković ipak nije morala da se izvinjava Popoviću, niti da objavljuje presudu u medijima, jer se ispostavilo da mu nije povrijedila čast i ugled!

Taj veleobrt desio se upravo nakon odluke Vrhovnog suda, koji je prihvatio reviziju Ćaloviće Marković i poništio presude Osnovnog i Višeg suda, kojima je odlučeno da je Ćalovićeva povrijedila prava ličnosti Popoviću.

Sudije Vrhovnog suda koji je donio tu odluku je bio Branimir Femić, koji se nalazi na spisku istražitelja jer su dijelili pravdu u sumnjivim predmetima, koji se ovih dana pominju u crnogorskoj javnosti i sa kojima se povezuje Vesna Medenica.

Ne smeta joj revizija kad je u njenu korist

Ovaj slučaj nije nimalo smetao Ćalović Marković koja nije morala da se izvinjava zahvaljujući sumnjivoj reviziji, iako je utvrđeno da Popović  nema nikakve veze sa nastankom snimka.

Prema informacijama portala Aktuelno, Ćalović Marković je dobro znala ko stoji iza snimka, jer je bila u veoma bliskim odnosima sa osobom za koju se sumnja da ga je napravila. Ta osoba je povezana upravo sa takozvanim klanom BEMAX-Grand, koji se pominju kao njeni nalogodavci i koji joj, kako se sumnja, ne dozvoljavaju da govori o dokumentima Europola u kojima se pominje Petar Lazović 

Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović – neformalni vlasnici kompanije BEMAX: Đe si Vanja 100 godina!

Nakon svega što je navedeno treba ponovo naglasiti da Ćalović Marković veoma selektivno pristupa predmetima vezanim za određene afere, i da ima precizne mete na koje je usmjeravaju određene interesne (čitaj: kriminalne) grupe. Sa druge strane, najvažnije slučajeve kao onaj koji je vezan za nedavna dokumenta Europola u kojima su izneseni dokazi policijske korupcije, zaobilazi u širokom luku.

Po svemu sudeći u strahu, ili po nalogu istih tih kriminalnih grupa. Jer izgleda da nema tog granta za koji bi pominjala društvo iz Granda!

U.P.A.

Najnovije

Tri posade gasile požar kod Dječije bolnice

Ublizini Dječije bolnice u Podgorici danas je oko 14.11 časova došlo do požara, saopštili su iz Službe zaštite i spašavanja. Kako je saopšteno, na prijavljenu...

Samardžić povukao kandidaturu za sudiju Ustavnog suda

Saša Samardžić povukao je kandidaturu za sudiju Ustavnog suda Crne Gore, saopšteno je danas iz parlamenta. Konsultativno saslušanje Samardžića trebalo je da bude obavljeno sjutra,...

Đurović: Pandemija kovida podsjetila na ranjivost ljudskih prava, žene i ovog puta odigrale značajnu...

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović koja boravi u Birmingemu povodom održavanja godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine OEBS, na poziv predsjednice Odbora za prava žena i jednakost...

Okupljanje u Nikšiću 13. jula, lokalna vlast podmuklo i zlonamjerno pokušava da unese zabunu...

Dan državnosti Crne Gore 13. jul ove godine će se obilježiti javnim okupljanjem građana u Nikšiću, na Trgu slobode, saopštili su iz Foruma slobodnih...

Ombudsman: Toksikološki nalaz o dešavanjima na Cetinju u fazi izrade, nije smio biti objavljen

Povodom medijskih objava o izvještaju dr Sandre Đuranović o upotrebi hemijskih sredstava tokom protesta na Cetinju 5. septembra, koji je sačinila za potrebe institucije Zaštitnika, kao...

Najčitanije

Povezano

CRNA GORA I MEDIJSKI MRAK: Država između hibridnog rata i BEMAX spin-mašinerije

Crna Gora je već godinama na meti hibridnog rata koji je teledirigovan od strane obavještajno-bezbjednosnih centara iz Beograda i Moskve, uz podršku propagandnih ispostava...

GRANTOPREŽAČICA NESTALA SA MAPE: Vanja ne progovara o vezi policije i kriminala, sumnjive revizije joj ne smetaju kad njoj idu u korist!?

Dokumenta agencije Evropske Unije za sprovođenje zakona – Europol, šokirala su crnogorsku i regionalnu javnost nakon što je objelodanjeno koliko su duboke veze određenih...

MANS: Petar Lazović sa 19 godina kupio automobil od 40.000 eura

Dokumentacija do koje je došao MANS pokazuje da je Petar Lazović, kao 19-godišnjak, 2009.godine izdvojio 40.000 eura za “mitcubischi lancer evolution 2.0”, a nakon...

KLUPKO SE ODMOTAVA: Koliko duboko kriminalno-policijska hobotnica doseže u sfere biznisa, politike, pravosuđa, medija, NVO…

Dokumenta agencije Evropske Unije za sprovođenje zakona - Europol, koja su objavljena juče, crnogorskoj i regionalnoj javnosti predočila su jasnu sliku o dubokim vezama...

Komentari

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
15.05.2022-13:33 13:33

Uredništvo portala Aktuelno bi moglo da izuči vezu grantoprežačice sa Geri Tankosić Kelijem i koruptivnim šemama u toj vezi. Zaposlenje brata, dobijanje grantova i upošljavanje na projektima supruge Keli Tankosića koji je odobravao grantove itd.

Kerber
15.05.2022-13:45 13:45

Kratko rečeno: funjara od žene!

Krle
15.05.2022-14:01 14:01

Daleko od toga da podrzavam ovi bestiju, ali brate dosadiste vise sa njom. Svaka tri dana kopija jedne te iste vijesti.

Tara
15.05.2022-14:25 14:25

Calovicka i njen muz zive kao u loju..on vrsi propagandu u NK..a ona na ostatak drzave CG..i to..uvijek na jednu stranu..protiv crnogorsko-drzavotvorne partije DPS i gospodina Djukanovica….ostali su za nju andjeli..jer od tih istih profitira..Bravo na text ..ziva istina..inace nemamo previse portala da ovu bandu iz Mansa previse kritizuje..

Zaboravih reci..da je zelja bila DF..i Abazovica,,da ova zena bude sef drzave..tada sam ih opomenula..ako ova zena bude imenovana..a drugi dan osvane na svako drvo zoo-seks afera..drzava CG,,ce ostati u istoriji ..po najvecoj sramoti..koju nije zasluzila..

CIA
15.05.2022-15:28 15:28

Nemojte to traziti. Nije “akademski”. Naime, Tankosic je CIA. Djoko Orlandic PS Imao je svoje poslusnike u CG. Citaj “placene saradnike”.

Maksim
15.05.2022-18:19 18:19

Garant od ove mudre i potkupljene žene zajedno sa mužem u Crnoj Gori da ja znam nema!

Tako tako
15.05.2022-18:35 18:35

To je novinarstvo.
Ako treba a treba i to podca luta dnevno,jer je ona upravo zaštićeni bijeli međed koji pravdu dijeli svakome.
Sebe i bliske sebi zaobilazi.