Podrška obnovi infrastrukture i projektima razmjene nastavnog kadra i učenika, biće prioritet u daljoj saradnji TIKE i Ministarstva prosvjete, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića i novog koordinatora Agencije Muhameda Unala.

Sastanak ministra prosvjete i koordinatora Agencije TIKA

Šehović je podsjetio na projekte koji su realizovani tokom prošle godine poput opremanja namještajem vaspitne jedinice JPU “Đina Vrbica” u Staroj Varoši, rekonstrukcije škole “29.novembar” u Dinoši, rekonstrukcije sale Gimnazije u Tuzima, te opremanje računarskom opremom i pametnim tablama Gimnazije u Rožajama.

Prema riječima Unala, TIKA će nastaviti da podržava projekte iz oblasti obrazovanja, kako one koji se tiču obnove infrastrukture u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, tako i one koji se tiču dodatne edukacije, razmjene iskustava, nastavnog kadra i učenika.

“Dio crnogorskih škola je već ostvarilo saradnju sa turskim školama, a Ministarstvo ćeohrabrivati takav pristup i dodatno pojačati aktivnosti kroz projekte sa agencijom TIKA”, kazao je Šehović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve