U finalnoj fazi smo pripreme za potpisivanje aranžmana sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još sedam novih vrtića u Crnoj Gori, najavio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Slijedi potpisivanje aranžmana sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope

Vrtići će biti izgrađeni u City kvartu, na Zlatici, Tuškom putu, Starom aerodromu, te Beranama, Bijelom Polju i Plavu, ukupne vrijednosti ne manje od 15 miliona.

Naime, rekonstrukcija vrtića “Osmijeh”, koji funkcioniše u sklopu predškolske ustanove “Ljubica Popović”, danas je svečano obilježena u prisustvu ministra prosvjete Šehovića i ministra sporta i mladih Turske Mehmeta Kasapoglua.

Rekonstrukcija je rađena sa Turskom razvojnom agencijom TIKA, a vrijednost radova bila je oko 60.000 eura. Rađena je adaptacija Objekta i opremanje inventarom, ali i uređenje dvorišta.

“U kontinuitetu radimo na poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama. Ovaj objekat je značajno unaprijeđen, a sa TIKA-om se već definišu prioriteti za narednu godinu”, rekao je Šehović.

Istakao je takođe planove Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete u vezi sa predškolskim ustanovama.

“Počela je gradnja vrtića u Rožajama, a plan je da počne gradnja još tri vrtića ove godine i sva četiri su ukupne vrijednosti oko 6,5 miliona eura. Takođe, u finalnoj fazi smo pripreme za potpisivanje aranžmana sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još 7 novih vrtić i to u: City kvartu, Zlatici, Tuškom putu, Starom aerodromu, te Beranama, Bijelom Polju i Plavu, ukupne vrijednosti ne manje od 15 miliona”, rekao je Šehović.

Ministar Kasapoglu rekao je da rade “sve kako bismo još više učvrstili odnose između Turske i Crne Gore, sa kojom imamo intenzivnu saradnju”.

“Danas iza sebe imamo objekat u kome su uslovi za boravak poboljšani. Iskreno se zahvaljujem ministru Šehoviću. Djeca su budućnost i TIKA je to prepoznala, te sam siguran da ćemo dalje unapređivati saradnju”, kazao je on.

Samo tokom 2018. godine sa TIKA-om su rekonstruisana 4 obrazovna objekta. TIKA je od 2007. godine samo u oblast obrazovanja u Crnoj Gori uložila oko 4 miliona eura.

Današnjem obilježavanju rekonstrukcije prisustvovao je i koordinator TIKA-e za Crnu Goru Muhamed Unal i ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozun.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments