Šehović: Digitalizacija je tu za kritičko promišljanje, a ne površnost

Šehović je učestvovao na Međunarodnoj konferenciji „Going global” u Berlinu, zajedno sa direktoricom Direktorata za visoko obrazovanje Muberom Kurpejović

Digitalizacija u obrazovanju je velika šansa, ali i izazov u smislu pravilne upotrebe, koja podrazumijeva kritičko promišljanje, a nikako površnost i puki konzumerizam, te smo ovoj temi u Crnoj Gori prišli vrlo entuzijastično, temeljno i pažljivo, smatra ministar prosvjete Damir Šehović.

Šehović je učestvovao na Međunarodnoj konferenciji „Going global” u Berlinu, zajedno sa direktoricom Direktorata za visoko obrazovanje Muberom Kurpejović. 

Šehović je rekao i da su, pored akademskog usavršavanja, neke od važnih vještina u visokom obrazovanju upravo one o kojima je govoreno na Konferenciji: digitalna pismenost, kritičko razmišljanje, kreativnost i emocionalna inteligencija.

Kako je istakao, Konferencija je odlična prilika da se razmijene iskustva o tome na koji način se mora voditi proces digitalizacije u obrazovanju, posebno uzevši u obzir da ona ima ogroman potencijal da podstakne inovacije i kreativnost, ukoliko učenici steknu primjenljiva i sistemska znanja iz internet tehnologija i programiranja konkretno, i samim tim nauče da kreiraju novu vrijednost.

“Pravilan pristup digitalizaciji je ključan, jer digitalno ne smije da dovede mlade u stanje konfuzije i izgubljenosti, već suprotno”, rekao je Šehović.

Komentari

avatar