Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

SDT predao optužnicu protiv 27 osoba okrivljenih za krijumčarenje kokaina

''Okrivljenima se stavlja na teret da su kao organizatori ili članovi kriminalnih organizacija, sa jasno određenim ulogama i zadacima''

Specijalno državno tužilaštvo SDT predalo Višem sudu optužnicu protiv 27 okrivljenih osoba: L.C., F.R., D.G., N.P., N.G., S.M., R.V., I.A., J.V., M.R., B.V., M.L., J.E., S.A., S.M.2, A.D., Ž.D., M.Đ., V.R., T.B., N.M., V.L., N.M.2, A.M., D.Ž., D.M., Z.G., zbog krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv okrivljenih F.R. i N.P. i za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a okrivljenog D.G. i za dva krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, objavljeno je na sajtu SDT-a.

“Okrivljenima se stavlja na teret da su kao organizatori ili članovi kriminalnih organizacija, sa jasno određenim ulogama i zadacima. Djelovanje kriminalnih organizacija je planirano u međunarodnim razmjerama, na duže vrijeme i zasnovano je na primjeni određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline članova, u sve u cilju realizacije kriminalnog plana, učestovaja u krijumčarenju većih količina kokaina, pomorskim putem od Atlantika prema Evropi”, ističu u SDT-u.

Aktivnosti nadležnih državnih organa Crne Gore i njihovih međunarodnih partnera, su rezultirale otkrivanjem i zapljenom 592,9 kg kokaina na brodu „Yemeya“, krajem maja 2019. godine, u luci Horta, u Portugalu, 411 kg kokaina, na brodu „Nadudama“, u teritorijalnim vodama Obale Slonovače i 5.108,26 kg kokaina, na brodu „Aressa“, tokom februara 2020. godine, na Arubi.

“U optužnici je predloženo da se okrivljenima D.G., N.P., N.G., S.M., R.V., B.V., J.E. i F.R. produži pritvor, a da se okrivljenima L.C., I.A., J.V., M.L., S.A., S.M.2, A.D., Ž.D., M.Đ., V.R., T.B., N.M., V.L., N.M.2, A.M., D.Ž., D.M. i Z.G. sudi u odsustvu”, zaključuju u SDT-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve