Na teritoriji opštine Budva formirana je kriminalna organizacija osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja, kazao je tužilac Saša Čađenović na zajedničkoj konferenciji za medije Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva.

”Dokazi ukazuju da su oni djelovali od početka juna 2020. te da je organizator K.D. Donijeta je naredba o sprovodjenju istrage protiv šest osoba. U cilju realizacije kriminalnog plana K.D. je za sebe odredio da sam vrši krivična djela, da izdaje naredbe i uputstva, da poziva gradjane i druga lica na otpor”, saopštio je Čađenović na konferenciji za medije.

Upitan zbog čega je slučaj iz Budve, odnosno slučaj Krapović u ndležnosti SDT-a, te da li je on saslušavan i prije toga, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić jekazao da su kapaciteti SDT veoma napregnuti.

”Od trenutka kada su podnešene krivične prijave nije prošao ni jedan dan da nijesu preduzete neke aktivnosti. U tom radu utvrdjeno je da je početkom juna formirana kriminalna organizacija. Ta kriminalna organizacija je preduzela odredjene radnje, odnosno zloupotrijebila službeni položaj i pozivala na pobunu. Oni su sprečavali ulazak u Budvu. Cilj je bio jasan, da se spriječe državni organi da sprovode zakonite odluke. Ovo je nadležnost SDT-a i ovdje nema svjedoka saradnika”, kazao je Katnić.

Kako je naveo, prilikom izvršenja tog krivičnog djela korišćena su ozbiljna sredstva, vatrogasna vozila koja su imala druge namjene od onih za koje služe i slično.

Upitan da li su prilikom prikupljanja informacija o zbivanjima u Budvi korišćene mjere tajnog nadzora, Katnić je kazao:

”Ne mogu vam reći. Mi preuzimamo sve mjere koje su djelotvorne u rješavanju slučaja”, kazao je on.

Upitan da li može biti nespristrasan protiv Krapovića, Katnić je kazao:

”Bez razlike je pokrenut postupak protiv svih. I ovih iz DPS-a i Demokrata… redom kako su podnosili krivične prijave”, kazao je.

A na pitanje da li će biti podignuta optužnica u ovom slučaju i kada, Katnić je rekao da rade najbeže što mogu.

”Radi se o teškim krivičnim djelima. Radimo veoma brzo”, rekao je.

Kako je saopšteno na konferenciji, budvanskoj policiji podnešene su dvije krivične prijave od OO DPS, Crnogorske i SD Budva protiv više osoba bivšeg rukovodstva Budve, zbog zloupotrebe službenog položaja i Tužilaštvo je po njima postupilo, saopštili su na konferenciji.

Takođe su postupili i po prijavi koju je podnio doskorašnji predsjednik SO Budva Krsto Radović protiv ministarke javne uprave i generalne direktorice DIrektorata za javnu upravu, a zbog zloupotrebe službenog položaja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve