Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

SDT i VDT odbacili kao neosnovane krivične prijave podnijete protiv Upravnog odbora Instituta za ljekove i medicinska sredstva

Kako su kazali, Specijalno državno tužilaštvo je donijelo obrazloženo rješenje o odbacivanju podnijete krivične prijave

Upravni odbor Instituta za ljekove i medicinska je poručio da su krivične prijave podnijete Specijalnom državnom tužilaštvu protiv ovog tijela odbačene kao neosnovane.

– Naime, članice Stručno-naučnog odbora Majda Šahman ZaimovićŽeljka Bešović, Marija Mašković, Maja Stanković, Jasmina Krlić, kao i Milena Lješković (članica Upravnog odbora) podnijele su krivične prijave protiv članova Upravnog odbora mr pharm. spec. Lidije Čizmović, prof. dr Milene Tadić i dr spec. Marka Stoiljkova optuživši ih za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja prilikom imenovanja vršioca dužnosti direktora Instituta – saopšteno je iz Instituta za ljekove i medicinska sredstva.

Kako su kazali, Specijalno državno tužilaštvo je donijelo obrazloženo rješenje o odbacivanju podnijete krivične prijave.

– U postupku po tužbi na navedeno rješenje Specijalnog državnog tužilaštva i Vrhovno državno tužilaštvo je utvrdilo da je Specijalni državni tužilac postupio u skladu sa svojim zakonskim obavezama i ovlašćenjima i donio zakonitu odluku, te da su se navodi predmetne prijave pokazali neosnovanim. Bez obzira na konstantne osude prema Upravnom odboru Instituta u pojedinim medijama i nametanje javnosti malicioznih i netačnih tvrdnji o postupanju Upravnog odbora u postupku imenovanja vršioca dužnosti direktora Instituta za ljekove i medicinska sredstva u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, oni koji su zaista i nadležni da sude i presude odbacili su postojanje krivičnih radnji u postupanju Upravnog odbora – zaključili su iz Instituta za ljekove i medicinska sredstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve