Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

SDT formiralo predmet protiv Boškovića, Koljenovića i Raonića

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet po krivičnoj prijavi Gorana Vukovića iz Podgorice, protiv Branka Boškovića, Edina Koljenovića i Borisa Raonića, za krivična djela zloupotreba službenog položaja i povreda prava iz rada

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet po krivičnoj prijavi Gorana Vukovića iz Podgorice, protiv Branka Boškovića, Edina Koljenovića i Borisa Raonića, za krivična djela zloupotreba službenog položaja i povreda prava iz rada.

Naime, izbor novog predsjednika SAEM, kako stoji u obrazloženju, izvršen je od prijavljenih protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja kojima je propisano da mandat SAEM počinje danom naimenovanja, da traje pet godina i da članu SAEM mandat prestaje: istekom vremena nakoje je naimenovan, rarješenjem ili ostavkom.

Izbor novog predsjednika Savjeta Boškovića izvršen je, i ako je mandat aktuelnog predsjednika Savjeta Vujovića trajao do 28. juna 2021. pa, u skladu sa citiranim zakonskim odredbama, izbor novog predsjednika nije mogao ni biti vršen prije isteka vremena na koje je naimenovan Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve