Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv 21 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz SDT-a.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja i Odsjeka za suzbijanje trgovine ljudima i sprječavanje krijumčarenja i ilegalnih migracija Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv 21 lica ( Š.N., S.M., G.I., J.R., M.G., N.D., M.N., V.N., V.G., R.Z., P.M., A.D., D.O., V.P., C.D., R.A., B.M., V.M., M.M., V.B. i J.J.) zbog predmetnih krivičnih djela, prenosi Portal Analitika.

Specijalno državno tužilaštvo je dalo nalog da se slobode liši 17 lica, dok je jedno lice nedostupno državnim organima Crne Gore.

Protiv dva lica u toku su postupci pred pravosudnim organima drugih država, dok je protiv jednog lica u toku postupak pred nadležnim organima Crne Gore.

Sva lica koja su lišena slobode u zakonskom roku su sprovedena u Specijalno državno tužilaštvo, radi saslušanja, nakon čega im je Specijalni tužilac odredio zadržavanje do najduže 72 časa od časa lišenja slobode.

Specijalno državno tužilaštvo je sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici podnijelo predlog za određivanje pritvora protiv 10 lica, dok je u odnosu na jedno lice koje nije dostupno nadležnim državnim organima stavljen i predlog za donošenje naredbe za raspisivanje potjernice.

Protiv 8 lica sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici podnijet je predlog za izricanje mjere nadzora – obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu i privremeno oduzimanje putne isprave.

Navedene aktivnosti rezultat su višemjesečnog postupka izviđaja kojim je rukovodilo Specijalno državno tužilaštvo.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve