Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

Šćepanović o slučaju na Cetinju: Ne želim da ulazim u polemiku sa osumnjičenim licima, a pogotovo kada su u bjekstvu

Odgovorio je i na pitanje da li je osumnjičeni praćen i koga vidi odgovornim zbog događaja na Cetinju

Direktor sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović danas je, na press konferenciji, komentarisao to što je osumnjičeni za aktiviranje ekplozivne naprave u Prijestonici Nikola Drecun, pušten ranije na slobodu.

Kako je Šćepanović naveo, od 2018. do danas na slobodu je pušteno 68 lica kojima sud nije donio prvostepenu presudu u roku od tri godine.

„Nad takvim licima koja su na slobodi, a kojima je sud donio mjeru nadzora, policija u okviru svojih nadležnosti sprovodi proaktivne mjere, s tim što ukazujemo nadležnim tužilaštvima i sudovima da ta lica krše mjere napuštanja stana i boravišta i nadamo se da ćemo imati odgovore od sudskih instanci. Ne vidim drugi način borbe osim da takva lica budu u pritvoru kada ne poštuju sudske odluke“, naveo je on.

Odgovorio je i na pitanje da li je osumnjičeni praćen i koga vidi odgovornim zbog događaja na Cetinju.

„To lice je izašlo iz UIKS-a 11. novembra. Ne mogu da krivim nikoga, jer nisam ovdje da sudim, već mogu samo da ukazujem. To lice je bilo predmet pojačanih aktivnosti sektora za borbu protiv kriminala i da ga nismo imali u fokusu ne bismo ga procesuirali za izvršenje krivičnog djela“, naveo je on uz poruku da ne želi sa osumnjičenim da polemiše jer su iznijeti podrobni dokazi.

„Ako misli da mu se crta meta, neka koristi mogućnost da se putem svojih advokata prijavi i da se kroz krivični postupak brani. Ja nisam dio orkestrirane priče niti sam u prethodnom periodu lice lišavao slobode. Ne želim da ulazim u polemiku sa osumnjičenim licima, a pogotovo kada su u bjekstvu“, naveo je Šćepanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve