Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Šćepanović: Inovativnim idejama Fondacija Petrović Njegoš može doprinijeti popularizaciji koncepta ekološke države

Susret ministarke nauke i tehnološkog razvoja i princa Nikole

Princ Nikola Petrović Njegoš, predsjednik Fondacije Petrović Njegoš, posjetio je danas Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja i tom prilikom se sastao sa ministarkom Biljanom Šćepanović, sa ciljem razmatranja različitih vidova saradnje Fondacije i Ministarsta, kao i međusobne podrške.

Na sastanku je razgovarano o statusu nauke i inovacija u Crnoj Gori. Istaknut je značaj ovih oblasti za ekonomski i društveni razvoj naše zemlje, kao i važnost inovacija koje se tiču ekologije i cirkularne ekonomije, te da je važno da zajednički radimo na afirmaciji koncepta Crne Gore kao ekološke države.

“Princ Nikola je predstavio aktivnosti Fondacije Petrović Njegoš, kao i inovativne projekte na kojima Fondacija radi. Takođe jeiskazao interes da kroz Fondaciju promoviše crnogorsku nauku i inovacije, te stav da je od velike važnosti razvijanje partnerstava i zajedničkih naučnoistraživačkih i inovativnih projekata koji će imati za cilj očuvanje prirodnih resursa Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Ministarka Šćepanović je iskazala zadovoljstvo današnjom posjetom princa Nikole Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja, te mogućnošću saradnje Ministarstva sa Fondacijom Petrović Njegoš.

Ona je izrazila uvjerenje da će Fondacija inovativnim idejama i projektima doprinijeti popularizaciji koncepta Crne Gore kao ekološke zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve