Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Šćekić: U toku značajna ulaganja za unapređenje zdravstvenih kapaciteta u Baru

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić u zvaničnoj posjeti Opštini Bar

Puna posvećenost razvoju i unapređenju zdravstvenog sistema prioritet je svih prioriteta Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja. Ovoj Vladi je cilj da uradimo ono što je najbolje za naše građane, bilo na sjeveru, jugu ili centralnom dijelu Crne Gore. Tako će biti i ovdje u Baru, zato sam sa zadovoljstvom primio inicijativu lokalne samouprave da se razmotri mogućnost izgradnje novog objekta bolnice ili urgentnog centra, na lokalitetu u blizini centra grada, kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić tokom zvanične posjete Opštini Bar delegacije Vlade u tehničkom mandatu, koju predvodi odlazeći premijer Dritan Abazović.

Šćekić je kazao da će se svakako, u međuvremenu nastaviti sa unapređenjem postojećih zdravstvenih kapaciteta i podsjetio da je u toku tenderska procedura za nabavku nove magnetne rezonance za OB Bar, investicije vrijedne gotovo 760 hiljada eura.

Takođe, kako je kazao, danas je delegacija Vlade obišla Dom zdravlja Bar i upoznala se sa aktivnostima koje menadžment ove ustanove sprovodi i zahvaljujući kojima se “unapređuje značajno zdravstvena usluga i zdravstvena zaštita”.

„Cilj nam je kao Vladi da punu pažnju posvetimo unapređenju zdravstvene zaštite prije svega primarnog nivoa i u tom pravcu se izdvajaju značajna sredstva i ulaže. Jako značajno za nas je da se, kako u infrastrukturnom i u kadrovskom pravcu ponašamo odgovorno i da su rezultati vidljivi svima kroz konkretne radove. Iz dana u dan unapređuje se zdravstvena infrastruktura. Politika sadašnje Vlade je da gradimo nove zdravstvene ustanove koje će pružiti kvalitetne zdravstvene usluge. Nažalost, 40 godina do sada nismo imali priliku da vidimo izgradnju novih zdravstvenih ustanova, a u ovom momentu imamo već tri klinike koje se grade, a postoje i brojne inicijative lokalnih samuprava, kao što su Budva i Bar, za izgradnju novih zdravstvenih objekata. Pored toga, kroz nove specijalizacije i supspecijalizacije napredujemo i u pravcu stručnog osposobljavanja našeg medicinskog kadra, koji će pružiti najkvalitetnije zdravstvene usluge građanima. Dakle, ono što smo na početku mandata ove Vlade obećali i ostvarujemo”, poručio je Šćekić.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević kazao je da je lokalna samouprava delegaciji Vlade Crne Gore kandidovala i inicirala određene projekte od opšteg interesa.

„Danas smo iskoristili priliku prisustva ministra zdravlja da pokrenemo temu izgradnje nove bolnice ili urgentnog bloka i inicijalno smo dobili podršku za ovu ideju koja je tako i koncipirana u samom strateškom planu razvoja opštine Bar, rekao je Raičević.

On je pojasnio da je ova inicijativa stara više od tri godine, kada je upućena tadašnjem rukovodstvu Ministarstvu zdravlja da se na određenom lokalitetu, bliže centru grada može izgraditi adekvatan zdravstveni objekat i definisati da li kao urgentni centar ili bolnica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL-Crogorska oslobodilačka liga
01.02.2023-17:17 17:17

Nikome se ne žuri na izbore jer svi čekaju da propadne populistički projekat pompezno nazvan,, Evropa sad “, jedino se žuri pokretu- partji sa istm imenom jer se i oni plaše skorog, neminovnog urušavanja njihovog ekonomskog perpetum mobilea.