Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Šćekić: Preko pola miliona ulaganja u zdravstvene objekte u Ulcinju

Abazović je podržao velike investicije koje, kako je kazao, nisu zaobišle opštinu Ulcinj i zahvalio ministru zdravlja, Dragoslavu Šćekiću, na konstantnom angažmanu za bolje uslove za liječenje naših građana, ali i turista koji posjećuju ovaj grad

Investicijom od preko pola miliona eura u drugi blok Doma zdravlja Ulcinj koji uskoro počinje sa izgradnjom, te ulaganjima od oko 100 hiljada eura u toku 2022.godine i oko 65 hiljada u Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Vlada pokazuje istinsku brigu o zdravstvenoj infrastrukturi i zdravlju građana najjužnije crnogorske opštine, saopšteno je nakon što je delegacija Vlade na čelu sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem obišla ove zdravstvene objekte u Ulcinju.

Abazović je podržao velike investicije koje, kako je kazao, nisu zaobišle opštinu Ulcinj i zahvalio ministru zdravlja, Dragoslavu Šćekiću, na konstantnom angažmanu za bolje uslove za liječenje naših građana, ali i turista koji posjećuju ovaj grad.

”Novi blok doma zdravlja kreće sa izgradnjom. Očekujem početkom marta, eventualno u prvih deset dana marta da se završe svi radovi na novoj Hitnoj pomoći u Ulcinju”, kazao je premijer u tehničkom mandatu.

Ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić, kazao je da je ulcinjski dom zdravlja bogatiji za ultrazvučni aparat visoke klase Affiniti 30 , injektor za CT(skener) te digitalizovani rtg aparat.

”Vrijednost ove opreme iznosi skoro 65 hiljada eura. Takođe , ovdje su tokom prošle godine urađeni i sanacioni radovi vrijedni preko 50 hiljada eura. Posebno je važan projekat koji slijedi a tiče se dogradnje Doma zdravlja, za šta je iz kapitalnog budžeta predviđeno izdvajanje od oko 460 hiljada eura. Ovakvim ulaganjima pokazujemo poseban senzibilitet za zapuštenu zdravstvenu infrastrukturu u koju nije ulagano godinama”, poručio je Šćekić.

On je dodao i da su u toku radovi na rekonstrukciji i adaptaciji jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Ulcinju gdje vrijednost radova iznosi oko 65 hiljada eura, koji se finansiraju iz sopstvenih sredstava Zavoda, zahvaljujući, kako je naglasio, domaćinskom upravljanju menadžmenta i posvećenom radom zaposlenih u ovoj jedinici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
31.01.2023-17:17 17:17

Ulicama teče mled i mleko i pokoja čaša jogutra, sve je obuzela neka milina puni im rukavi slina…Svita šeta gradom dijele šakom i kapom pozajmljene pare, a ko će ig vrtaati viđet će mo…