Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
Rubrika:

Šćekić: Investicije u KBC Berane od posebnog značaja za zdravstvo sjevera Crne Gore

U Beranama počela izgradnja i rekonstrukcija objekata za radiološku službu, Polikliniku i centar za fizikalnu medicinu

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i direktor Kliničko-bolničkog centra Berane dr Milorad Magdelinić, simboličnim polaganjem kamena temeljca, ozvaničili su danas početak radova na izgradnji objekta za potrebe radiološke službe, kao i rekonstrukciju objekta starog infektivnog odjeljenja u kojem će biti smješten Poliklinički centar i Centar za fizikalnu medicinu.

U prisustvu predsjednika Opštine Berane Vuka Todorovića, predstavnika Ministarstva zdravlja, direktora zdravstvenih ustanova sa sjevera i zaposlenih, ministar Šćekić je poručio da su ovaj i svi projekti koji su realizovani ili započeti u protekloj godini u Beranama, izuzetno značajni za crnogorsko zdravstvo, ali posebno za zdravstvo sjevera Crne Gore.

„Siguran sam da će KBC Berane biti za ponos ne samo Crnoj Gori nego i šire i da će, kao ovdje tako i u KBC u Kotoru umjeti i znati da odgovore onome što smo im je namjena. Ovo što se ulagalo tokom proteklih godinu i ovih dana je jako značajno za cijeli zdravstveni sistem. Investicija za ova dva projekta, odnosno objekta koji treba da se grade i rekonstruišu, vrijednosti je oko milion i po eura“, istakao je ministar Šćekić, dodajući da su predviđena i dodatna ulaganja za opremanje najkvalietnijom medicinskomopremom.

„Rekonstrukcijom A i B bloka, cijeli KBC Berane izgledaće potpuno novo i siguran sam da već u ovom momentu ima potrebne kapacitete i potencijale da bude na nivou savremenih centara. Svjesni smo da su infrastruktura i gradnja jedno, a kadrovi ono osnovno za sve nas. Siguran sam da kadrovskim potencijalima koje posjeduje, kako u ljekarima tako i u srednjem medicinskom i nemedicinskom kadru, KBC Berane sigurno zaslužuje da ima posebno mjesto u zdravstvenom sistemu Crne Gore“, naglasio je Šćekić.

On se zahvalio svima na zajedničkom radu i poželio da se i u budućnosti nastavi sa usavršavanjem, kako je rekao, prije svega kadra, a tek onda infrastrukture i opreme.

Upućujući riječi zahvalnosti ministru Šćekiću, koji je, kako je kazao, zaslužan za formiranje KBC Berane i brojne investicije u ovu zdravstvenu ustanovu u protekloj godini, direktor Milorad Magdelinić je kazao da će se novim objektima, koji imaju ukupno oko hiljadu kvadratnih metara, povećati ukupna površina KBC Berane na oko 9 000 kvadrata.

„Dobijamo značajan prostor u kojem će se pružati zdravstvene usluge, čime će se omogućiti komforniji rad i zaposlenih i benefiti za naše pacijente kroz kvalitetnije pružanje zdravstvene zaštite. Objekat koji gradimo predviđen je za angiosalu, koja će se nalaziti u prizemlju, dok će na spratu biti četiri ordinacije, čime će radiološka služba biti značajno proširena i dobiti daleko bolje uslove za rad. Rekonstrukcijom prostora starog infektivnog odjeljenja i neurologije novi prostor dobiće fizikalna medicina, koja je do sada bila u prilično neuslovnim prostorijama. Pored toga, u ovom objektu smjestiće se i ambulante internističke grupe, a sve s ciljem pružanja kvalitetnijih zdravstvenih usluga“, naveo je dr Magdelinić.

Na ovaj način, kako je kazao, razvoj zdravstva u Beranama kreće se krupnim koracima, na zadovoljstvo svih građana sjevara Crne Gore.

„Otvaraju se mogućnosti za prijem ljekara i ostalih zdravstvenih radnika, kao i za nabavku nove, savremene opreme. Nadam se da sa ovim nećemo stati, jer smo planirali i izgradnju Urgentnog centra za koji su sredstva opredijeljena, u toku je izrada projekta, početkom jula očekujemo raspisivanje tendera, a krajem godine i početak radova na izgradnji urgentnog centra i dnevne bolnice“, najavio je dr Magdelinić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
06.06.2023-13:01 13:01

Jedan ministar im je sa osnovnom školom i vanredno završenim zanatom za električara, drugi sa diplomom fakulteta kupljenom u Blacama, a doturenom na autobuskom stajalištu u Zatonu, treći ministar ih je napuštio glavom bez obzira, a četvrti je napravio ove svinjarije sa polaganjem maturskih ispita, pa opet ih glasajte.