Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Savković Vukčević pozvana da se javi u policiju zbog izjave o Udruženju novinara

Kako je za Antenu M potvrdila Savković Vukčević, poziv je uslijedio nakon prijave predsjednika Udruženja novinara Tihomira Burzanovića.

Poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Nela Savković Vukčević dobila je poziv da se javi u CB Podgorica, a povodom jučerašnjeg saopštenja dostavljenog medijima, u kojem je komentarisala rad Udruženja novinara Crne Gore i dodjelu godišnjih nagrada tog iudruženja – ruskom propagandnom glasilu Sputnjik čije je emitovanje zabranjeno u državama EU.

Kako je za Antenu M potvrdila Savković Vukčević, poziv je uslijedio nakon prijave predsjednika Udruženja novinara Tihomira Burzanovića.

Savković Vukčević je juče poručila da je nevladina organizacija Udruženje novinara Crne Gore, zapravo bastion anticivilizacijskog djelovanja i najgore propagande koja je protjerana sa evropskih prostora, zato što promoviše rat i ubijanje.

“Ova nevladina organizacija želi da ostavi utisak da predstavlja novinare Crne Gore, a ne grupu šovinista i nacionalista koji koriste etar ove države i medijske instrumente da zastupaju tuđe interese”, kazala je poslanica aludirajući na nagrade koje je ovo Udruženje dodijelilo prije nekoliko dana.

Savković Vukčevič je naglasila da UNCG na taj način sprovodi svoje subverzivne akcije prema Crnoj Gori.

“Zato su nagradu za najbolji portal u 2022. dodijelili Sputniku, tj. onom mediju kojem je Vijeće Evropske unije obustavilo emitovanje zbog “sprovođenja akcije dezinformacije i manipulacije informacijama protiv EU i njenih država članica””, kazala je poslanica DPS-a.

“Najava saradnje ove NVO koja se lažno predstavlja kao strukovna, sa Savezom novinara Rusije, kao i dodjela nagrade za najbolji medijski poduhvat u 2022. godini Bratislavu Stojiljkoviću, osobi kojoj je zabranjeno da kroči u Crnu Goru, samo su dio agende koju sprovode “novinari u civilu” koji se kriju iza naziva “Udruženje novinara Crne Gore””, navela je Savković Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
TV_EU
29.01.2023-11:02 11:02

Srbija najzaostalija zemlja Evrope a Crna Gora najnedemokratskija zemlja Evrope , zahvaljući Srbima !

COL
29.01.2023-11:37 11:37

Podrška za hrabru, obrazovanu i kulturnu Nelu…

29.01.2023-13:55 13:55

Ne daj se Nela.
Hrabra i dostojanstvena Crnogorko!

Kotorani
29.01.2023-14:02 14:02

Nela volimo teee
Nastavi hrabro
Nijesa sama