Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Savjet Evrope donirao zaštitnu opremu zatvorima u CG

Donacija zatvorima u Crnoj Gori obuhvata dvije hiljade maski, sredstva i opremu za dezinfekciju

Kao odgovor na pandemiju Kovid 19 i potrebe za hitnom podrškom zatvorenicima i zatvorskom osoblju, Savjet Evrope (CoE) je donirao zaštitnu opremu Crnoj Gori, i za još četiri zemlje članice – Jermeniju, Gruziju, Moldaviju i Sjevernu Makedoniju.

Foto: Guliver/Gettyimages

Donacija zatvorima u Crnoj Gori obuhvata dvije hiljade maski, sredstva i opremu za dezinfekciju, a dodatne potrepštine će, kao se očekuje, biti kupljene u Crnoj Gori, kao i u Azerbejdžanu do kraja juna 2020.

Ovim državama, kako navode u Savjetu Evrope, isporučeno je ukupno 13.760 maski, 2.500 štitova za lice, 1.240 litara sredstava za dezinfekciju ruku i površina, 84.000 rukavica, 99 infracrvenih terometara, dva generatora kiseonika, pet prenosivih saturometara, deset baktericidnih lampi, 50 ljekarskih uniformi, 100 zaštitnih naočara, 20 mjerača za puls, 3.000 štitnika za glavu i 5.000 štitnika za cipele.

“Cilj donacije je podrška Savjeta Evrope državama članicama i njihovim nacionalnim zatvorskim administracijama, kako bi mogli da se pridžavaju principa komiteta za prevenciju torture i tretmana osoba lišenih slobode u skladu sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) o pandemiji COVID19”, ističu u Savjetu Evrope.

Donacija Crnoj Gori omogućena je u okvoru projekta Unapređenje zaštite ljudskih prava pritvorenih i zatvorenih lica u Crnoj Gori, navodi se u Savjetu Evrope.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve