Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Sastanak zemalja Balkana na temu Regionalnih izazova za sigurnost hrane u kriznim vremenima

Na poziv ministra poljoprivrede Bugarske, Javora Gečeva delegacija Crne Gore na čelu sa državnim sekretarom Stevanom Gajevićem i načelnicima Mirsadom Spahićem i Milenom Vukotić, u Sofiji, učestvuje na sastanku na visokom nivou zemalja Balkana posvećenom temi regionalnih izazova za sigurnost hrane u kriznim vremenima

Na poziv ministra poljoprivrede Bugarske, Javora Gečeva delegacija Crne Gore na čelu sa državnim sekretarom Stevanom Gajevićem i načelnicima Mirsadom Spahićem i Milenom Vukotić, u Sofiji, učestvuje na sastanku na visokom nivou zemalja Balkana posvećenom temi regionalnih izazova za sigurnost hrane u kriznim vremenima.

“Sastanak okuplja delegacije iz cijelog regiona kako bi se razmijenila iskustva i podijelila najbolja praksa u prevazilaženju izazova u proizvodnji i snabdijevanju poljoprivrednim proizvodima”, saopšteno je iz Ministartva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Razmjena iskustava i otvorena saradnja zemalja regiona prepoznata je kao jedan od ključnih uslova za prevazilaženje problema u proizvodnji i snabdijevanju poljoprivrednim proizvodima koji su došli do izražaja tokom pandemije Covid 19, rata u Ukrajini i sve očiglednijih posljedica klimatskih promjena. Zemlje članice EU su ponudile pomoć u znanju i spremnost u odgovoru na krizne situacije. Tokom sastanka razmotriće se i mogućnosti za saradnju u oblastima inovacija i održivog razvoja u poljoprivredi

“Tokom sastanka, delegacije će takođe razmotriti i mogućnosti za saradnju u oblastima inovacija i održivog razvoja poljoprivrede. Cilj ovog sastanka je dalja podrška regionalnim naporima u jačanju sigurnosti hrane i poboljšanju poljoprivredne proizvodnje u cijelom regionu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve