Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Šaranović: Nema većeg zaloga za budućnost Crne Gore od pobjede nad kriminalom

Na poziv  Šaranovića, kako je saopšteno iz resora, ministar unutrašnjih poslova Slovenije Boštjan Poklukar, boravio je u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori

Ostajemo posvećeni borbi protiv svih vidova kriminaliteta, a nema većeg zaloga za budućnost Crne Gore od pobjede nad kriminalom, kazao je danas ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović.

Na poziv  Šaranovića, kako je saopšteno iz resora, ministar unutrašnjih poslova Slovenije Boštjan Poklukar, boravio je u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

“Slovenija je prepoznata kao jedan od najznačajnijih podržavaoca Crne Gore na njenom evropskom putu, a saveznički odnos Republike Slovenije snažno utiče na ugled i kredibilitet naše države”, kaže se u saopštenju MUP.

Sagovornici su konstatovali da je saradnja ministarstava dvije države na zavidnom nivou, a dogovorena je i dalja konkretizacija međupolicijske saradnje na svim nivoima, neki su od zaključaka susreta.

Na sastanku dva ministra, iz MUP su naveli da su razmijenjena mišljenja o brojnim temama od zajedničkog interesa, a poseban akcenat je stavljen na intenzivnoj i kvalitetnoj operativnoj policijskoj saradnji na poljima borbe protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija, krijumčarenja narkotika i ciljanih potraga koje se uspješno realizuju kroz zajedničke „FAST“ timove.

Ministar Šaranović je tokom sastanka istakao zadovoljstvo partnerskim odnosima dva ministarstva i izrazio zahvalnost na snažnoj podršci Slovenije.

„Za efikasne rezultate u borbi protiv kriminala, Crna Gora cijeni kao presudnu upravo regionalnu i međunarodnu saradnju. Ostajemo posvećeni borbi protiv svih vidova kriminaliteta, a nema većeg zaloga za budućnost Crne Gore od pobjede nad kriminalom“, istakao je Šaranović tom prilikom.

Navodi se da je Boštjan Poklukar kazao da ministar Šaranović ima snažnu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Slovenije u borbi protiv kriminala, te da je istakao zapažene rezultate koje Crna Gora postiže.

„Vjerujem da Crna Gora ima razloga za optimizam, kako na planu unapređenja bezbjednosti, tako i na planu ispunjavanja svog strateškog prioriteta – što skorijeg članstva u Evropskoj uniji”, kazao je slovenački ministar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve