Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Šaranović i Brđanin predstavili vozila policije sa natpisom na ćirilici

Ispred MUP-a su parkirana nova vozila sa natpisom policija na ćirilici

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, sa saradnicima, danas su ispred zgrade MUP-a održali press konferenciju povodom, kako su naveli, stvaranja uslova za rad u UP.

„Vrijeme koje je za nama i postignuti rezultati potvrđuju snažnu posvećenost MUP-a da predano radimo na realizaciji svih prioriteta koje smo predstavili na početku mandata. Za kratak period, detektovali smo sve izazove sa kojima se suočavaju policijski službenici u svom radu i odlučno rješavamo sve nagomilane probleme sa jasnim ciljem – opremiti i osposobiti policiju da isporučuje rezultate koji čine Crnu Goru bezbjednom a javni red i mir stabilnim“, rekao je ministar.

foto Antena M

Kako je dodao, „nakon višegodišnje sage, realizovana je saga nabavke 75 novih patrolnih vozila kroz transparentni, pravični i zakonit postupak”.

„To je jedan je od najznačajnjih iskoraka u stvaranju boljih uslova za rad policije. Vozila su nabavljena uz uštedu od 630 hiljada eura u odnosu na plan. Danas je kompletna isporuka završena, 35 dana prije ugovorenog roka“, naveo je između ostalog Šaranović i dodao da je realizovana nabavka i 33 vozila za sektor kriminalističke policije i pokrenuta javna nabavka za 23 nova terenska patrolna vozila.

„Naša policija dobija nova i moderna vozila, po najvišim standarima, koji omogućavaju efikasniji rad i povećanu sigurnost u složenim policijskim zadacima. Pokrenut je i postupak nabavke novih policijskih uniforma i vjerujemo da će policijski službenici nakon devet dugih godina u najkraćem roku dobiti nove uniforme“, rekao je ministar.

Do kraja naredne sedmice, kako je Šaranović najavio, avio helikopterska jedinica MUP-a će pored aviona za gašenje požara na raspolaganju imati i dva helikoptera.

Kako je zaključio, pokrenuli su šire konsultacije koje će riješiti kadrovski deficit 1.500 službenika u narednih nekoliko mjeseci.

„To će podrazumijevati primanje nekoliko stotina policijskih službenika ali i produženje roka za penzionisanje“, rekao je Šaranović.

foto Antena M

Pohvalio se radom u oblasti borbe protiv kriminala.

„Nikada bolje rezultate niko ne može osporiti, jer imamo činjenice“, naveo je Šaranović navodeći slučajeve koji su razriješeni i dodao.

“Više nema mjesta kriminalcima među policajcima. Kriminal neće i ne može biti jači od države”, rekao je ministar.

foto Antena M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
06.07.2024-10:32 10:32

Slijedece sto ljajove demokrate planiraju da urade sa CG policijom je da ih obuku u istovjetne ili vrlo slicne uniforme i stave im oznake kao policija u AV Srbiji i Dodikovoj RS. Vec uveliko zapocinju sa primjenom agende o srpskom svetu i skorasnje deklaracije sa svesepskog sabora

Ante
06.07.2024-11:10 11:10

Zamislite Registracija na Latinici a na vratima vozila Cirilica ! Dodje ona Mandiceva da se moramo navikavat na Srpski ustav i zakon .