Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Saradnja u procesu reforme javne uprave

Dukaj je, kako je saopšteno iz njegovog resora, poželio dobrodošlicu Redžepiju i upoznao ga sa preduzetim aktivnostima i prioritetima u radu Ministarstva javne uprave

Vjerujem da će Vaše imenovanje u Crnoj Gori doprinijeti osnaživanju i obnavljanju odnosa i nastavku saradnje, poručio je ministar javne uprave Maraš Dukaj u toku današnjeg susreta sa ambasadorom Sjeverne Makedonije Ramijem Redžepijem.

Dukaj je, kako je saopšteno iz njegovog resora, poželio dobrodošlicu Redžepiju i upoznao ga sa preduzetim aktivnostima i prioritetima u radu Ministarstva javne uprave, koji je orijentisan ka građanima, kao i o vizijama digitalizacije i reforme javne uprave i decentralizaciji lokalnih samouprava.

„Vjerujem da će Vaše imenovanje u Crnoj Gori doprinijeti osnaživanju i obnavljanju odnosa i nastavku saradnje”, kazao je ministar Dukaj i dodao da su makedonska iskustva u oblasti digitalnih javnih usluga primjer dobre prakse, te da u narednom periodu treba nastaviti sa saradnjom u skladu sa prethodno potpisanim sporazumima.

Ambasador Redžepi se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i pozdravio dosadašnji rad Ministarstva javne uprave u izgradnji moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori.

On je upoznao ministra sa stanjem javne administracije u Sjevernoj Makedonijii i napomenuo da im je i Crna Gora primjer i istakao mogućnosti za unapređenje i uspostavljanje saradnje.

„Sjeverna Makedonija će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na svim nivoima, a posebno u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata i snažnijem digitalnom razvoju naših zemalja”, kazao je Redžepi.

Iz Ministarstva napominju da je na sastanku ocijenjeno da dvije države baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose, te da postoji prostor za produbljivanje saradnje i razmjene najbolje prakse u cilju unapređenja poslovanja i osnaživanja kapaciteta za sprovođenje refome javne uprave.

“Sagovornici su, takođe, istakli značaj podrške i zajedničkih napora na unapređenju regionalne saradnje u oblasti digitalizacije javne uprave u okviru Digitalne agende za Zapadni Balkan i aktivnosti u okviru ReSPA-e”, zaključuju iz resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve