Kvalitetna i intenzivna saradnja policije sa medijima i civilnim sektorom u interesu je građana, ocijenjeno je na sastancima ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i pomoćnika direktora za Sektor granične policije Veska Damjanovića sa predstavnicima medija i nevladinih organizacija, kao i penzionisanim službenicima MUP-a.

Kako je saopšteno iz MUP-a, sastanci su organizovani u u susret obilježavanju 2. oktobra – Dana unutrašnjih poslova. Nuhodžić se zahvalio za profesionalno i objektivno izvještavanju o svim bitnim pitanjima koja se tiču građana i istakao da se na taj način unapređuje rad i odgovornost i jača integritet pripadnika MUP-a i Uprave policije, kao i povjerenje u njihov rad.

Sastanak sa predstavnicima medija

“Jačanje transparentnosti i otvorenosti je imperativ u radu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije”, naglasio je Nuhodžić.

Damjanović je kazao da je Uprava policije otvorena za saradnju sa medijima i NVO, što svakodnevno potvrđuje u praksi.

Sastanak sa predstavnicima NVO

U kontekstu saradnje sa nevladinim organizacijama, ministar je saopštio da se permanentno radi na jačanju partnerstva sa civilnim sektorom, kako bi zajedno, bili još efikasniji i bolji servis građanima.

“Saradnja sa civilnim sektorom je u interesu građana i, upravo, na taj način, doprinosimo podizanju svijesti o bezbjednosnim izazovima i kako im se suprotstaviti“, dodao je Nuhodžić.

Zajednički je konstatovano da su postavljeni dobri osnovi saradnje, te da postoji prostor da se ona u narednom periodu unaprijedi, kroz realizaciju postojećih i osmišljavanje novih projekta, naročito u oblastima borbe protiv porodičnog i nasilja nad ženama, zaštite osjetljivih društvenih kategorija, oblasti bezbjednosti, te ljudskih prava i sloboda.

Sastanak sa penzionerima MUP-a

“Takođe, tradicionalno je, uoči Dana unutrašnjih poslova, održan sastanak sa penzionisanim službenicima MUP-a, na kojem je iskazano poštovanje prema bivšim kolegama, koji i danas, kroz realizaciju različitih aktivnosti, daju doprinos afirmaciji i integritetu ove zahtjevne profesije”, naveli su u MUP-u.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve