Subota, 30 Septembra, 2023
Rubrika:

Šakoviću pritvor do 30 dana

Policija je juče uhapsila Aleksandra Šakovića iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje službene isprave i krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana Podgoričaninu Aleksandru Šakoviću, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela falsifikovanje službene isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

”Postupajući po predlogu za određivanje pritvora ODT-a Kotor, osumnjičenom Š. A. u krivičnom predmetu protiv I. G., Š. A. i Š. B., zbog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave i krivičnog djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, sudija za istragu Špiro Pavićević, je nakon saslušanja osumnjičenog Š. A., koje saslušanje je obavljeno u prisustvu branioca, prihvatio predlog ODT-a Kotor i istom odredio pritvor po pritvorskom osnovu iz člana 448 stav 1 tačka 2 ZKP-a, odnosno zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo”, navode iz suda.

Podsjećamo, policija je juče uhapsila Aleksandra Šakovića iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje službene isprave i krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Iz policije su naveli da je izvršio snimanje i etažnu razradu objekta u Radanovićima, na osnovu čega je sačinio elaborat, iako na navedenoj lokaciji nije postojao objekat naveden u tom dokumentu.

“Na osnovu tog dokumenta njegova supruga Bojana Šaković je dovela u zabludu notara koji joj je ovjerio dokumentaciju na osnovu koje je nepostojeći objekat od 80m2 upisan u list nepokretnosti na zemljištu površine 254m2. Ova nepokretnost je upisana kao objekat izgrađen na zemljištu koje je po kulturi dvorište, iako je ta katastarska parcela po kulturi šuma”, naveli su iz policije.

Potom je Nikola Pavićević od Aleksandra i Biojane Šaković kupio zemljište površine 254m2 i nepostojeću porodičnu stambenu zgradu površine 80m2.

Pavićević je tokom maja 2022. godine na navedenoj lokaciji započeo izvođenje građevinskih radova, za šta mu je nadležna inspekcija izrekla zabranu izvođenja radova.

“On je u februaru ove godine nastavio sa vršenjem građevinskih radova uprkos izrečenoj zabrani, na način što je izlio temeljnu ploču dimenzija 8,5x9m”, kazali su iz policije.

Policija je uhapsila i Nikolu Pavićevića i Gorana Ivanovića zbog navodnog učešća u ilegalnoj gradnji na poluostrvu Luštica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve