Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

Sajam američkog obrazovanja danas u Podgorici

Sajam je dio regionalne posjete predstavnika američkih univerziteta jugoistočnoj Evropi u organizaciji EducationUSA mreže, tokom koje su slični događaji organizovani u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Albaniji

Savjetodavni centar EducationUSA mreže u Podgorici, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država (SAD), organizovaće danas Sajam američkog obrazovanja.

Sajam je dio regionalne posjete predstavnika američkih univerziteta jugoistočnoj Evropi u organizaciji EducationUSA mreže, tokom koje su slični događaji organizovani u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Albaniji.

Kako je saopšteno iz američke Amabasade, Sajam će omogućiti srednjoškolcima i studentima da se informišu o fakultetima i univerzitetima u SAD.

“Predstavnici osam američkih univerziteta podijeliće informacije o osnovnim i postdiplomskim programima koje nude, kao i o mogućnostima studiranja u SAD za strane studente“, navodi se u saopštenju.

Pedstavnici Savjetodavnog centra EducationUSA mreže predstaviće usluge koje Centar redovno nudi učenicima i studentima zainteresovanim za studiranje u SAD, dok će predstavnici Ambasade i alumnisti podijeliti informacije o programima razmjene koje finansira američka Vlada.

Iz Ambasade su kazali da će predstavnici ministarstava odbrane SAD i Crne Gore predstaviti mogućnosti upisa zainteresovanih studenata u Crnoj Gori na američke vojne akademije.

Sajam je dio šireg programa na kojem sarađuju Ambasada SAD i EducationUSA mreža, uz podršku Stejt dipartmenta, a čiji je cilj promocija mogućnosti studiranja u SAD za studente iz inostranstva.

Sajam, koji će biti održan od 17 do 19 sati u hotelu Hilton, posjetiće i američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke.

Ulaz na sajam je besplatan, ali je registracija obavezna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve